Pruna acuza "situatia ridicola" la care se ajunge in procesul eliberarilor conditionate

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 16:21
3307 citiri
Pruna acuza "situatia ridicola" la care se ajunge in procesul eliberarilor conditionate
Foto: Facebook/Raluca Alexandra Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a vorbit, vineri, despre eliberarile conditionate, explicand ca exista numeroase situatii in care instantele dau amanare dupa amanare si se ajunge "la situatia ridicola in care ultima amanare se da dincolo de limita pedepsei".

Ministrul a adaugat ca are in vedere sa introduca termene obligatorii pentru instante si sa responsabilizeze mai mult comisia din penitenciar.

Raluca Pruna a precizat ca "problema liberarilor conditionate" este o chestiune despre care toata lumea ii vorbeste.

Ministrul a sustinut ca una dintre solutii ar fi acordarea unor responsabilitati mai mari judecatorilor de supraveghere din penitenciare, care sa aiba un impact mai mare in luarea deciziei de eliberare conditionata, iar instantele judecatoresti sa preia doar cazurile complexe.

"Pot deja sa anunt ca vom face, eventual impreuna cu autorii codurilor, in asa fel incat sa introducem termene obligatorii pentru instante si sa responsabilizam mai mult comisia din penitenciar care are o relatie nemijlocita cu detinutul si el poate sa aiba o responsabilitate mai mare, iar la instanta sa ajunga doar cazurile speciale. Asta putem face imediat", a mai spus ministrul Pruna.

Citeste si Avem o problema mare de tot cu liberarile conditionate. Rata de recidiva a sarit undeva la 70% Interviu cu un judecator CSM

Supraaglomerarea din penitenciare

Ministrul Justitiei a discutat si despre problema supraaglomerarii penitenciarelor. Aceasta a precizat ca situatia este complicata si ca pe termen scurt varianta construirii de noi penitenciare nu este fezabila, in conditiile in care procedura este anevoiasa, ajungand sa dureze in unele cazuri chiar si cinci ani.

Vezi ce a mai declarat ministrul despre aglomeratia din inchisori

"Solutiile de construire a unor noi penitenciare nu rezolva problema pe termen scurt. In Romania, o inchisoare se construieste in cinci ani si asta daca totul merge bine", a spus Raluca Pruna.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Pruna eliberare conditionata, #ministrul Justitiei eliberare conditionata, #inchisoare eliberare conditionata , #ministrul Justitiei