Nervii ministrului Justitiei

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 18:22
9161 citiri
Nervii ministrului Justitiei

Suntem niste brute nerecunoscatoare! Dna Pruna s-a dus sa serveasca tara la JAI, a coborat din avion sleita in miez de noapte, a venit cu raportul MCV cald la Guvern sa ne spuna cum poate fi ridicata in curand monitorizarea (fereasca Dumnezeu, parerea mea!) si niste jurnalisti fara inima, fara respect au sarit pe domnia sa cu un subiect absolut nesemnificativ, penibil, derizoriu precum acela al unui procuror general implicat intr-un dosar penal ca beneficiar al unei infractiuni de abuz in serviciu.

Si pentru asa mizilic nenorocit, pe care pe buna dreptate dna ministru l-a ignorat cu desavarsire vreme de trei zile, cum sa ai tupeul si lipsa de omenie sa-i strici ministrului bunatate de conferinta de presa si cum sa nu fie dna ministru indreptatita sa reactioneze nervos.

Doar pe mosia domniei sale, cine altcineva decat domnia sa decida despre ce se vorbeste, despre ce se intreaba, ce e important si ce nu?

FALS!

Deja mi se pare foarte dificil de justificat tacerea dnei ministru Pruna, timp de mai bine de 48 de ore de la comunicatul DNA, potrivit caruia procurorul general ar fi fost beneficiarul unui abuz in serviciu comis de ministrul de Interne.

De unde era, dna ministru avea, cred, obligatia sa se ocupe imediat de aceasta chestiune, care greveaza in mod evident credibilitatea Justitiei din Romania.

Nu e vorba de un procuror oarecare, nu e vorba despre o dezvaluire de presa neconfirmata, care trebuie investigata. Este vorba despre procurorul general, seful Ministerului Public, despre o ancheta oficiala si comunicari oficiale.

Are dreptate dna Pruna cand spune ca "un sistem judiciar nu inseamna doar procurorul general. Exista procurori si judecatori care au facut posibile rezulatele pe care le vedem in raportul de tara MCV, dar si in fiecare zi". Dar procurorul general este reprezentantul procurorilor care-si fac treaba, este seful lor ierarhic. Inevitabil imaginea sa se rasfrange asupra procurorilor care au facut posibil raportul MCV in mare masura pozitiv.

Dar sa zicem ca dna Pruna nu a putut in mod obiectiv sa gestioneze subiectul.

Dar constat ca nici dupa revenirea in tara subiectul nu a fost prioritatea numarul 1 a domniei sale. Faptul ca are la PG un sef care azi-maine poate fi luat de pe strada asemenei Alinei Bica si pus sub acuzatie nu a fost pentru domnia sa o urgenta, bag de seama.

Mi se pare normal sa vrea sa discute intai cu dl Nitu, ceea ce intre timp a si facut. Dar mi se par anormale lentoarea si, mai ales, tafna cu care a abordat subiectul in fata presei. Cand esti singura persoana care are dreptul, prin lege, sa ceara revocarea procurorului general, cand in jurul acestuia s-a nascut un scandal atat de grav, nu ai dreptul sa vii sa spui ca vei face declaratii pe aceasta tema daca vei considera necesar, ci spui cand anume le vei face, cu ora exacta daca se poate.

Si, mai ales, o faci fara scrasnete, pentru ca ti-a fost tulburata tie conferinta de presa, asa cum o gandeai tu, in fata unei prese blajine si anesteziate.

Daca dna ministru isi imagina cumva ca intr-o situatie ca aceasta, cand presa numai ce a aflat ca procurorul general a beneficiat nu o data, nu de doua ori, ci de peste 700 de ori de dispozitiv de insotire in conditii ilegale, ziaristii vor urmari cu ochi umezi discursul domniei sale despre MCV uitand de Tiberiu Nitu, ma tem ca habar nu are cum functioneaza presa.

Asta ca sa nu mai vorbim ca ziaristii care o intrebau pe dna Pruna despre procurorul general, de fapt, o intrebau fix despre MCV, acela care este si despre integritate, anticoruptie, proceduri clare, magistrati dincolo de orice suspiciune.

Da, intr-un fel cazul dlui Nitu fix despre MCV este vorba.

Vazand nervii dnei Pruna, mi-am adus brusc aminte cum din sistem mi s-a spus si nu o data: "Nitu are o Pruna in buzunar". Am zis ca poate o fi o rautate, o exagerare, ca doar oameni suntem. Oare sa fie o rautate, o exagerare, ma intreb acum?

Poate, dupa ce ii trec nervii, dna Pruna ne va explica, de la inaltimea functiei domniei sale, platita din banii nostri de altfel la fel ca dispozitivele de insotire ale dlui Nitu, cum anume vede situatia procurorului general si poate va lua o decizie argumentata in aceasta privinta.

Nu daca vrea, nu daca socoteste de cuviinta, ci pentru ca este obligata ca "servitor" al cetatenilor reprezentati de vocea enervanta a presei.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Tiberiu Nitu coloane oficiale, #Pruna revocare Nitu , #ministrul Justitiei