Motiunea care viza ministrul Justitiei a fost respinsa: Cei mai multi deputati s-au abtinut

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 15:14
1628 citiri
Motiunea care viza ministrul Justitiei a fost respinsa: Cei mai multi deputati s-au abtinut
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Motiunea simpla pe Justitie, initiata de ALDE si semnata de 53 de deputati, a fost respinsa miercuri de Camera Deputatilor, cu 45 de voturi "pentru", 84 voturi "impotriva" si 85 de abtineri, a anuntat presedintele de sedinta, Florin Iordache.

Aceasta este prima motiune la adresa unui membru al Cabinetului Ciolos. Motiunea simpla intitulata "Drepturile omului nu sunt un lux" a fost dezbatuta luni, cand in sala au fost prezenti doar cativa deputati, arata News.ro.

Deputatul ALDE, Steluta Cataniciu, a precizat, dupa ce motiunea a fost respinsa, ca daca deputatii ar fi participat la dezbateri, "poate ca atitudinea ar fi fost alta".

"Ati fi avut ocazia sa vedeti un ministru al Justitiei cum vorbeste in Parlament despre drepturile si libertatile fundamentale ale omului. Vreau sa va spun ca pe mine, personal, si in mod cert pe colegii care au votat astazi motiunea simpla, doamna ministru nu m-a convins ca declaratia dansei a fost o eroare de comunicare. Nici macar nu am avut impresia ca s-a obosit sa faca acest lucru.

(...) Ma asteptam ca votul astazi sa fie altfel: impotriva doamnei Raluca Pruna. Doamna care isi permite luxul sa faca pe ministrul Justitiei in Romania luandu-si concediu de la Bruxelles", a spus Cataniciu.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat luni, la finalul dezbaterilor privind motiunea simpla pe justitie din plenul Camerei Deputatilor, ca asteapta rezultatul votului de miercuri din plen, urmand ca, in functie de deznodamantul motiunii, sa ia o decizie.

Raluca Pruna, despre motiunea ce o vizeaza: Astept votul. In functie de rezultat, o sa iau o decizie

"E prematur sa ma pronunt. Astept votul de miercuri si, in functie de rezultatul votului de miercuri, o sa pot sa imi fac propria reflectie si sa iau o decizie", a spus ministrul.

Raluca Pruna a declarat ca denunta ideea de a avea un set de legi care afirma doar teoretic drepturile si libertatile fundamentale, dand drept exemplu atentatele din Paris si Bruxelles si incendiul din Colectiv, in care victimele nu au fost salvate de catre simpla clamare a acestor drepturi.

Ea a mai mentionat ca drepturile si libertatile fundamentale trebuie protejate, in paralel insa cu crearea unui climat de siguranta pentru cetateni.

Ideea centrala a motiunii ALDE este aceea ca ministrul Justitiei nu trateaza drepturile si libertatile cetatenesti cu deferenta cuvenita, mai ales in ceea ce priveste modul in care Guvernul a solutionat problema interceptarilor, generata de catre decizia Curtii Constitutionale din februarie, potrivita careia SRI nu poate face interceptari in cauze de natura penala.

Prima motiune la adresa unui ministru al Cabinetului Ciolos

Motiunea simpla pe justitie a fost initiata de ALDE si a fost semnata de 53 de deputati, printre care Victor Ponta, Sebastian Ghita sau Daniel Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#motiune Pruna respinsa, #motiune ministru Justitie respinsa , #ministrul Justitiei