Ministrul Pruna explica minciunile de la CEDO, azi, in Parlament. Tariceanu vrea si situatia interceptarilor din ultimii 16 ani

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 07:34
6592 citiri
Ministrul Pruna explica minciunile de la CEDO, azi, in Parlament. Tariceanu vrea si situatia interceptarilor din ultimii 16 ani
Foto: Arhiva (B1 TV)

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, se va adresa, marti, Parlamentului inainte de votul asupra motiunii simple depuse de PSD impotriva ei.

Cu aceasta ocazie, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, i-a cerut sa prezinte si situatia interceptarilor din ultimii 16 ani.

Raluca Pruna se va adresa Parlamentului la ora 11:30, sedinta de vot final fiind programata la 12:30, informeaza Mediafax.

Saptamana trecuta, ministrul Justitiei nu s-a prezentat la dezbaterea motiunii simple depuse de PSD, din cauza ca se afla in strainatate si avionul cu care trebuia sa vina a avut intarzieri.

Raluca Pruna a adresat ulterior o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor in care a solicitat sa ia cuvantul in sedinta plenului de saptamana aceasta, inainte de a se da votul pe motiune. Votul a fost amanat saptamana trecuta, dupa ce s-a constatat ca in sala de sedinta nu mai era cvorum.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a profitat de ocazie si i-a cerut ministrului Justitiei sa ofere informatii suplimentare, legate de interceptarile care s-au facut in ultimii 16 ani.

"Care este numarul cetatenilor romani carora le-au fost interceptate si inregistrate comunicatiile efectuate prin telefon sau prin intermediul calculatoarelor personale in perioada 2000-2016? Cate interceptari si inregistrari s-au facut pe baza unor mandate emise pe numele cetatenilor romani in perioada 2000-2016?", a cerut luni, prin intermediul unui comunicat de presa, presedintele Senatului.

Motiunea simpla "Si minciuna poata sa ucida", depusa de PSD, este a doua motiune cu care se confrunta Raluca Pruna, dupa cea a ALDE din luna aprilie, respinsa prin vot de deputati.

Social-democratii au decis sa initieze acest demers dupa ce presa a relatat ca ministrul Justitiei a declarat intr-o sedinta a CSM ca ar fi mintit cu ocazia unei audieri la CEDO.

"Eu am mintit acolo spunand ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau niste bune intentii, pentru ca, in realitate, in buget noi nu avem acesti bani", a declarat Raluca Pruna.

Chiar daca va fi votata de Parlament, motiunea simpla nu va duce automat la demiterea ministrului Raluca Pruna.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Raluca Pruna motiune, #Tariceanu interceptari Raluca Pruna , #ministrul Justitiei