Ministrul Justitiei: Nu exclud revocarea lui Tiberiu Nitu

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 15:37
4109 citiri
Ministrul Justitiei: Nu exclud revocarea lui Tiberiu Nitu
Foto: Realitatea TV

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a spus ca nu exclude revocarea procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, suspectat ca ar fi beneficiat de sute de deplasari cu coloana oficiala.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta miercuri, ministrul Justitiei a fost intrebat daca ia in calcul revocarea lui Nitu.

"Nu exclud absolut nicio varianta, pentru ca legea prevede asta. Exista posibilitatea mentinerii, exista posibilitatea revocarii. Iau in calcul absolut orice instrument prevazut de legea romana, aflata in vigoare", a declarat Raluca Pruna.

Aceasta a adaugat ca, asemenea in orice meserii, "exista unii mai profesionisti si altii mai putin profesionisti".

"Inca nu am discutat cu domnul Nitu, urmeaza sa ma intalnesc cu domnia sa", a completat ministrul Justitiei.

Update - In jurul orei 16:00, Tiberiu Nitu a ajuns la Ministerul Justitiei, pentru discutii cu Raluca Pruna, insa nu a facut declaratii jurnalistilor prezenti.

Update 2 - Dupa circa o ora, in jurul orei 17:00, procurorul general al Romaniei a plecat de la minister, dar tot fara sa faca declaratii, asa ca nu se stiu subiectele discutate de Tiberiu Nitu si Raluca Pruna.

Tiberiu Nitu, peste 700 de deplasari insotit de coloana oficiala - surse (Video)

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, ar fi beneficiat de peste 700 de deplasari cu coloana oficiala, in decurs de un an si jumatate, respectiv perioada aprilie 2014 - octombrie 2015.

Surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca in perioada respectiva procurorul general ar fi beneficiat de 720 de deplasari care au fost insotite de coloana oficiala. Asta ar insemna cam doua deplasari pe zi, in zilele lucratoare.

DNA: Tiberiu Nitu a fost si el escortat ilegal, cu acordul lui Oprea

Procurorii DNA au cerut oficial, luni, inceperea urmarii penale in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, pe care il acuza nu doar ca personal a folosit ilegal coloana oficiala, dar si ca i-a permis procurorului general Tiberiu Nitu sa circule insotit de masini ale Politie Rutiere, desi acest lucru nu era prevazut in lege.

Astfel, incepand cu luna aprilie 2014, lui Tiberiu Nitu i s-a asigurat, permanent, insotirea deplasarilor efectuate pe raza Capitalei.

F.N.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Raluca Pruna Tiberiu Nitu, #Raluca Pruna revocare Tiberiu Nitu, #Tiberiu Nitu coloana oficiala , #ministrul Justitiei
Comentarii