Ministrul Justitiei, invitat de angajatii unui penitenciar sa petreaca o zi in locul lor: Sa vada ce inseamna!

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 14:39
2650 citiri
Ministrul Justitiei, invitat de angajatii unui penitenciar sa petreaca o zi in locul lor: Sa vada ce inseamna!
Foto: Arhiva Ziare.com

Sute de angajati din sistemul penitenciar continua, joi, protestele in mai multe inchisori din tara, iar cei din Arad o invita pe Raluca Pruna, ministrul Justitiei, sa petreaca o zi in locul lor.

Angajatii Penitenciarului de Maxima Siguranta Arad au protestat joi, timp de doua ore, nemultumiti de conditiile de munca, de lipsa de personal si de orele suplimentare care nu sunt platite sau compensate.

"Astea se intampla tot timpul, numai noi stim cum rezolvam situatiile, cazurile, dar de asta suntem noi acolo, ca sa facem fata. Dar de asta suntem caliti pentru situatii de genul asta, ar trebui si doamna Raluca Pruna sa vina pe o sectie de detinere sa stea o zi macar acolo ca sa vada ce inseamna munca de agent de penitenciare", a spus presedintele sindicatului PROLEX din cadrul Penitenciarului Arad, Adrian Salade.

Citeste mai multe despre protestele din penitenciare:

Revolta personalului de dupa gratii: Ce-i cere si ce-i reproseaza ministrului Pruna

Proteste in penitenciare: La Gherla, doua pungi cu prune si mesajul "nu atingeti pruna sensibila"

Proteste in penitenciare: In sectorul justitiei aplicarea legii a devenit o simpla optiune

Angajatii au folosit sirene si vuvuzele pentru a face zgomot si au scandat impotriva conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si a ministrului Justitiei. "Cine nu suna, o vrea pe Pruna!" si "Pe noi ne-a sabotat / ministru tehnocrat!", au strigat protestatarii.

"Doamna Pruna nu stie altceva decat sa ne duca cu zaharelul. Au trecut doua luni de cand tot ne promite, ne cere sa asteptam, dar nu stiu ce sa mai asteptam. Domnului Vulpe ii cerem demisia pentru ca nu este in stare sa gestioneze acest sistem. Cu aceste proteste vom ajunge sa blocam sistemul", a declarat Radu Schiopu, secretarul general al Federatiei sindicatelor din ANP, prezent la Arad.

Schiopu a anuntat ca pe data de 19 octombrie va avea loc un miting de amploare in fata Ministerului Justitiei, iar daca problemele nu vor fi rezolvate, protestele vor continua saptamana de saptamana in fata ministerului.

Sindicalistii reclama ca au efectuat 30.000 de ore suplimenare doar in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, fara sa fie compensate cu zile libere si fara ca orele muncite sa fie platite.

Drept urmare, sindicalistii din toata tara refuza sa mai munceasca ore suplimentare incepand cu data de 1 octombrie, ceea ce ar putea crea probleme in asigurarea pazei pe sectii in momentul in care se termina orele de munca din contract.

Potrivit sindicalistilor, la nivel national exista, in acest moment, un deficit de aproximativ 8.000 de cadre.

Totodata, 100 de angajati ai Penitenciarului Aiud, in care sunt inchisi peste 800 de detinuti, protesteaza in fata institutiei, nemultumiti de inechitatile salariale, conditiile de munca, lipsa personalului sau neplata orelor suplimentare si cer si ei demisia Ralucai Pruna.

La protest participa si sindicalisti de la Penitenciarele Gherla, Barcea Mare si Drobeta Turnu-Severin. Astfel de proteste au loc in inchisorile din tara inca din 26 septembrie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pruna zi penitenciar, #Pruna proteste penitenciare , #ministrul Justitiei