Ministrul Justitiei, dezamagita de politicieni: Nu am incalcat nicio lege cu reinvestirea lui Kovesi

Joi, 03 Martie 2016, ora 16:47
2651 citiri
Ministrul Justitiei, dezamagita de politicieni: Nu am incalcat nicio lege cu reinvestirea lui Kovesi
Foto: Facebook/Raluca Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, la sedinta de bilant a activitatii DIICOT pe anl 2015, ca spera "ca in doua luni legea de modificare a structurii DIICOT sa fie pe masa Guvernului".

"Este adevarat ca se lucreaza la un proiect de lege care sa faca din DIICOT ceea ce DIICOT trebuie sa fie, si anume o structura specializata in parchet, organizata in mod similar cu DNA care este a doua structura specializata din cadrul Ministerului Public. Suntem destul de inaintati cu aceasta lege, sper ca in doua luni cel mai tarziu, sa putem pune pe masa Guvernului aceasta lege", a declarat ministrul Justitiei la bilantul DIICOT.

Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Potrivit modificarilor mentionate in proiectul de lege, DIICOT ar urma sa beneficieze de aceleasi resurse ca DNA. "Legea aduce nou o mai buna dotare daca pot sa spun asa a DIICOT cu ceea ce trebuie sa aiba o asemena structura de parchet: politia judiciara. Se mentioneaza in proiectul de lege ca trebuie sa avem un corp de politie judiciara care sa fie la dispozitia procurorului, similar cu corpul de politie judiciara care se afla la dispozitia procurorilor din DNA. Si acest lucru este pentru mine o prioritate. Va asigur de intreaga mea determinare si sustinere pentru ca intr-un termen cat mai scurt, transferul unui corp de politie judiciara in cadrul DIICOT sa devina efectiv", a precizat Raluca Pruna.

Declaratiile ministrului Justitiei legate de reorganizarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au fost facute in contextul in care, procurorul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2015, ca prioritatea anului in curs este modificarea legislatiei care sta la baza functionarii institutiei.

Tariceanu acuza: Ministrul Justitiei incalca legea anuntand reinvestirea lui Kovesi

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca este dezamagita de cum au reactionat unii politicieni dupa ce a anuntat ca o va propune pentru reinvestire pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA, precizand ca nu a fost incalcata nicio procedura.

"Pentru toti cei care spun ca nu am respectat procedura, ii invit sa se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani si sa imi spuna daca am incalcat procedura. Cu privire la reinvestire, exista in lege. Ca jurist si ca ministru sunt responsabila si asigur pe toata lumea ca nu se incalca nicio lege. Eu nu inteleg sa intru intr-o dezbatere politica intr-o chestiune are este foarte importanta. Sunt dezamagita de unii politiceni ca duc aceasta discutie in acesti termeni", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca anuntul ministrului Justitiei, Raluca Pruna, prin care o sustine pentru reinvestire pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA reprezinta o incalcare a procedurilor si i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa o avertizeze pe Raluca Pruna.

"Vreau sa fiu, de la inceput, foarte bine si clar inteles: nu discut despre persoana. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat (...) Din moment ce, inclusiv in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri vedem acum, dintr-o data, ca sare peste ceea ce a vorbit inainte si era foarte convinsa ca asa trebuie sa faca si vad ca vrea sa respecte aceasta procedura numai pentru numirea procurorului general, in timp ce pentru DNA a gasit o scurtatura, anuntul in conferinta de presa", a sustinut Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Tariceanu mai sustine ca ministrul Justitiei a dat un semnal prost in sistem, pentru ca procurorii au vazut cum anumite pozitii "sunt rezervate din start".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Raluca Pruna propunere Kovesi, #Raluca Pruna bilant DIICOT , #ministrul Justitiei