Ministrul Justitiei, despre dezincriminarea conflictului de interese: Cred in parlamentarism, dar nu in tiranie

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 21:27
4331 citiri
Ministrul Justitiei, despre dezincriminarea conflictului de interese: Cred in parlamentarism, dar nu in tiranie
Foto: Facebook / Raluca Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si-a exprimat regretul fata de adoptarea de catre Parlament a legii prin care este dezincriminat conflictul de interese in cazul parlamentarilor care isi angajeaza rudele la cabinet.

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu?

Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara. In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism. In cel responsabil, in slujba cetatii", a postat ca reactie miercuri seara pe Facebook Raluca Pruna.

In context, ministrul Justitiei si-a exprimat nemultumirea si fata de faptul ca Parlamentul a eliminat din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare Statutul personalului din sistemul de probatiune.

Raluca Pruna reaminteste ca statutul este "o restanta din 2013", iar la nivel declarativ a existat consens politic pentru imbunatatirea situatiei in penitenciare.

In plus, "Romania risca din 2012 o hotatare pilot a CEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual", a adaugat aceasta.

"Ministerul Justitiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotarari CEDO. Pentru ca societatea trebuie sa stie ce au putut si nu au facut guvernantii ei.

Nu regret avalansa de calomnii previzibile. Mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante", se arata in incheierea comentariului postat de Ministrul Justitiei.

Este a doua reactie ferma a unui membru al guvernului Ciolos intr-o singura zi, dupa ce Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, i-a trimis o scrisoare deschisa lui Victor Ponta, in care ii da replica la o serie de acuzatii aduse de fostul premier actualului Executiv.

Parlamentul a votat miercuri un proiect de lege pentrude interpretarea Statutului deputatilor si senatorilor, care prevede ca alesii care si-au angajat rudele la cabinetul parlamentar inainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzati de conflict de interese.

Agentia Nationala de Integritate a remis un comunicat de presa prin care semnealeaza faptul ca noua lege intra in contradictie cu Codul Penal.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Raluca Pruna dezincriminare conflict interese , #ministrul Justitiei