Ministrul Justitiei depune plangere impotriva lui Victor Ponta: Am si eu o reputatie de aparat (Video)

Marti, 09 August 2016, ora 23:27
7015 citiri
Ministrul Justitiei depune plangere impotriva lui Victor Ponta: Am si eu o reputatie de aparat (Video)
Foto: Facebook/Raluca Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, marti, ca inca nu a facut plangere impotriva fostului premier Victor Ponta, dar in zilele urmatoare va depune o cerere prin care il va chema in instanta pentru a proba acuzatiile de trafic de influenta facute la adresa ei pe Facebook.

Ministrul Justitiei a spus, marti seara, la Realitatea TV, ca in institutia pe care o conduce, foarte des atacata de fostul premier Victor Ponta, a gasit numeroase restante care i se datoreaza tocmai lui.

Intrebata de ce crede ca este atat de des atacata de Ponta, Pruna a precizat ca ia aceste acuzatii ca atac la portofoliu.

"Cred ca atacul in ce ma priveste este atacul care ar fi fost inevitabil impotriva oricarui ministru al Justitiei, deci o iau nu neaparat ca pe un atac la persoana, ci ca pe un atac la portofoliu. Suntem intr-o perioada destul de complicata, lupta impotriva coruptiei da rezultate si dintr-odata descoperim ca justitia poate ca a devenit prea independenta in aceasta tara", a spus Pruna.

Ea a mai aratat ca deocamdata nu a depus nicio plangere impotriva lui Victor Ponta, dar ca va lua masuri in zilele urmatoare.

"Sa stiti ca, pentru moment, in Romania, calomnia se judeca, este un proces civil, deci nu am facut niciun fel de plangere, insa urmeaza zilele acestea sa depun o cerere prin care sa il chem pe domnul Victor Ponta in instanta ca sa probeze nu judecatile de valoare, insa domnia sa m-a acuzat foarte clar, intr-o postare pe Facebook, ca la mine in birou un primar, i-a dat si numele, a venit si a facut trafic de influenta pentru ca eu sa adopt o ordonanta de urgenta. Eu cred ca este foarte corect, si pentru mine, si pentru domnul Ponta, sa probeze acest lucru", a spus Pruna.

Ministrul a adaugat ca a decis sa faca acest lucru dupa destul de multe ezitari, respectiv dupa noua luni in care a inghitit tot felul de calomnii.

"O fac nu numai in considerarea mea, ca persoana, desi am si eu o reputatie de aparat, o fac si in apararea demnitatii acestei functii. Eu gasesc ca societatea romaneasca nu va putea fi asanata atata vreme cat putem spune orice despre oricine fara sa putem proba acest lucru.

Eu, ca ministru al Justitiei, am aceasta obligatie, ca prin puterea exemplului, sa arat ca avem un cadru legislativ, avem instante independente si de acum inainte il invit pe domnul Ponta sa probeze tot ceea ce are de spus despre mine in fata unui judecator independent", a mai spus ministrul Justitiei.

Intr-o postare pe Facebook, pe 26 mai, fostul premier Victor Ponta se declara convins, in mod ironic, ca DNA va incepe urmarirea penala impotriva primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, pentru ca acesta ar fi facut trafic de influenta pe langa ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Citeste si alte atacuri ale lui Ponta la adresa ministrului Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, vinerea trecuta, ca il va da in judecata pe Victor Ponta, dupa ce fostul premier ar fi numit-o "stalinista" si ar fi spus despre ea ca este membru al Statului Islamic.

Ministrul Justitiei raspunde atacurilor lui Ponta: Nu cumva meritam mai mult decat un rebut intelectual?

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Pruna judecata Ponta, #Pruna plangere Ponta, #Ponta scandal Pruna , #ministrul Justitiei