Fostii ministri Raluca Pruna si Dragos Tudorache si-au predat mandatele si pleaca din tara

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 11:40
6332 citiri
Fostii ministri Raluca Pruna si Dragos Tudorache si-au predat mandatele si pleaca din tara
Foto: Guvernul Romaniei

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, si fostul ministru de Interne, Dragos Tudorache, au anuntat, joi, la predarea mandatelor ca se vor intoarce la Bruxelles unde isi vor relua slujba detinuta inainte de a intra in Guvernul Ciolos.

Raluca Pruna a declarat la intrarea in sediul institutiei ca de la 1 februarie se va intoarce la Bruxelles. "Ma intorc la Bruxelles, de pe 1 februarie imi reiau slujba la Bruxelles", a spus ea.

Intrebata ce ii recomanda succesorului sau, Raluca Pruna a spus: "Nu-mi permit sa am eu recomandari pentru noul ministru, care este om politic si este mult mai in masura decat mine sa stie ce are de facut".

Fostul ministru al Justieiei a spus insa ca are o recomandare pentru magistratura romana: "Sa nu uite ca multa lume isi pune speranta in faptul ca este o magistratura matura si eu sper ca ceea ce s-a construit in cel putin 12 ani, din 2004, nu se va pierde si ca de acum incolo nu vom face decat sa consolidam".

La randul sau, fostul ministru de Interne, Dragos Tudorache, a declarat, joi dimineata, dupa intalnirea cu noul ministru, Carmen Dan, ca se intoarce la postul de la Comisia Europeana din Bruxelles, oras in care locuieste si familia sa.

"Ma intorc inapoi la familie, la postul meu de la Comisia Europeana. Deja azi plec la Bruxelles", a mai spus Tudorache.

Intrebat daca are vreun regret legat de activitatea sa in guvernul Ciolos, Tudorache a raspuns: "Regrete? Nu. In general nu am in viata. Eu sunt multumit de aceasta perioada, ca am reusit sa demonstram ca se poate in aceasta tara sa e organizeze alegeri care sa nu fie contestate si este un lucru foarte important. Au fost si momente mai dificile, dar eu cred ca ministerul a reusit sa treaca prin ele cu bine".

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de investitura din partea celor doua Camere ale Parlamentului, dupa care premierul si cei 26 de ministri au depus juramantul de investire in functie la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor ministri, dupa depunerea juramantului, ca isi doreste ca intr-o zi sa ii explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la suta, cum vor creste salariile, cum vor scadea impozitul, TVA si multe alte lucruri. Seful statului le-a mai spus ca trebuie sa "livreze" ceea ce au promis in campania electorala.

De la ora 21.00, a avut loc prima sedinta a noului guvern, care a durat mai putin de o ora. Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut ministrilor sa faca un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea sa le prezinte la urmatoarea sedinta de Guvern, care va avea loc vineri.

Joi dimineata, noii ministri au mers la sediul ministerelor pentru a-si prelua mandatele.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Raluca Pruna Bruxelles, #Dragos Tudorache Bruxelles , #ministrul Justitiei