Agentia pentru Bunurile Indisponibilizate e functionala - Va avea sediul in Hotel Triumf, unde se muta si DNA

Duminica, 03 Iulie 2016, ora 16:26
4989 citiri
Agentia pentru Bunurile Indisponibilizate e functionala - Va avea sediul in Hotel Triumf, unde se muta si DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este functionala si isi va imparti sediul cu Directia Nationala Anticoruptie (DNA), iar mutarea in Hotelul Triumf din Capitala va mai dura o vreme, a transmis, duminica, ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

"Deocamdata, vom imparti un sediu cu DNA, in Walter Maracineanu si, dupa cum stiti, s-a adoptat o ordonanta de urgenta prin care hotelul Triumf va fi dat Directiei Nationale Anticoruptie dar si acestei Agentii (ANABI - n.red.). Deci, sediul, intr-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru ca acolo sunt necesare alte investitii", a precizat Pruna, duminica, la Palatul Justitiei.

Potrivit lui Pruna, ANABI a devenit functionala si are un presedinte numit - Cornel Calinescu.

"ANABI functioneaza, are un director, un presedinte, are un consiliu, in care sunt reprezentanti de la fiecare institutie pe care legea ii cere, ministerul Justitiei, ministerul de Finante, Parchetele, am avut doua intalniri, am numit presedintele Agentiei, este domnul Cornel Calinescu, care a fost director in ministerul Justitiei si care unul dintre cei mai mari experti anticoruptie la nivelul administratiei, este o persoana care din 2001 face exact acelasi lucru, o persoana care este cunoscuta si la nivel international si este persoana care a facut posibila, alaturi de ministrul Cazanciuc, adoptarea acestei legi in Parlament", a spus Pruna.

Ea a mentionat ca acum se asteapta ca ministerul Finantelor sa desemneze vicepresedintele Agentiei.

"Vreau sa asigur pe toata lumea ca Agentia este functionala, suntem intr-un calendar, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, deci nu avem absolut nicio intarziere", a aratat ministrul.

Afla cum va functiona agentia responsabila cu recuperarea prejudiciilor din infractiuni

Triumf, noul sediu DNA si ANABI

La sfarsitul lunii iunie, Guvernul a decis, printr-o ordonanta de urgenta, transferul Hotelului Triumf din proprietatea privata in proprietatea publica a statului, in vederea utilizarii lui ca sediu pentru una din institutiile publice cu nevoi stringente de spatiu sau conditii necorespunzatoare pentru a-si desfasura activitatea in parametrii de normalitate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Hotelul Triumf, aflat in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAAPPS), a fost scos din lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate in administrarea RA-APPS.

Decizia Executivului a fost luata din cauza numeroaselor cereri primite din partea institutiilor publice care, fie se confrunta cu probleme seriose de lipsa de spatiu, fie isi desfasoara activitatea in imobile ce au facut obiectul retrocedarii, iar proprietarii cer sa fie repusi in drepturi, fie cladirile in care opereaza nu mai corespund necesitatilor lor, dupa cum se precizeaza in comunicat.

De asemenea, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusa nicio oferta de cumparare pana in prezent, a mai informat Guvernul.

In prezent, Hotelul Triumf are 98 de camere care pot caza concomitent 151 de persoane. La parter este un restaurant mare, in care se pot organiza evenimente iar pe latura din dreapta sunt doua terenuri de tenis. Pe latura din stanga este o terasa cu 60 de locuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mutare Hotel Tiumf, #DNA sediu nou, #agentie bunuri indisponibilizate, #Agentie recuperare prejudicii , #ministrul Justitiei