Cazul Armstrong arunca in aer tenisul: Rafael Nadal, banuit ca se dopeaza

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 08:09
8758 citiri
Cazul Armstrong arunca in aer tenisul: Rafael Nadal, banuit ca se dopeaza

Cazul americanului Lance Armstrong, ciclist depistat pozitiv si exclus din viata sportiva dupa ce a fost deposedat de cele sapte trofee Turul Frantei, ar putea provoca un cutremur si in alte sporturi importante de pe mapamond.

Dopajul a devenit un subiect de discutie des intalnit si in tenis, mai multe voci sustinand ca unii jucatori apeleaza la substante interzise pentru a se mentine in forma si ca ATP ar lucra din greu pentru a tine aceste aspecte departe de ochii lumii.

Christophe Rochus, un belgian care s-a retras din activitate in 2009, crede ca dopajul este o realitate in tenis si afirma ca cei de la ATP au incercat sa-i inchida gura cu o scrisoare de amenintare.

"Acum, de cand cu cazul Armstrong, lumea isi va da seama ca daca nu esti testat pozitiv nu inseamna ca nu te dopezi. Aceste controale antidoping nu mai dovedesc nimic. Cand am intrat in top 100 am declarat in presa cat de scandalos e ca jucatorii se dopeaza. Am primit imediat o scrisoare de amenintare din partea ATP in care mi se spunea ca 'este ultima data cand ai spus asta. Nu ai nicio dovada, nu stii nimic'", a declarat Rochus pentru publicatia La Libre.

Desi n-a avut o cariera stralucita, belgianul a "mirosit" cativa jucatori care au apelat la substantele interzise, iar acum ii banuieste de dopaj pe mai marii Rafael Nadal si Robin Soderling.

"Toti jucatorii pe care i-am mentionat atunci in presa au fost in cele din urma testati pozitiv. Au fost toti argentinieni. Dopajul in tenis e o realitate, o tot spun de zece ani. Se pune mult accent pe capitolul fizic si apar tentatii. Mai bine legalizam totul decat sa continuam cu ipocrizia asta.

Uitati-va la Robin Soderling. A castigat la Bastad in 2011 si de atunci nu mai joaca tenis. Chipurile este grav bolnav, dar eu sunt sigur ca el ar fi fost imbatabil in acest timp. Nu spoti sa treci cu vederea faptul ca a atins un nivel inalt, iar a doua zi a anuntat ca nu mai poate juca tenis. Mie se pare incredibil In ceea ce-l priveste pe Nadal, zvonurile sunt doar zvonuri momentan, dar toate lumea se intreaba cu poate evolua un jucator atat de bine la Roland Garros, iar dupa o luna sa nu mai poate juca deloc. Suna suspect, dar inca nu sunt dovezi. Daca asa este, e rau intr-adevar", a mai spus fostul sportiv.

Rochus a jucat tenis intre 1996 si 2009, dar n-a castigat niciun turneu ATP, cea mai buna pozitie ocupata in ierarhia mondiala fiind 39, in mai 2006.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Nadal dopaj tenis, #dezvaluiri dopaj tenis, #Lance Armstrong dopaj, #Rafael Nadal dopat , #clasament ATP