Asa aratau in copilarie asii tenisului (Galerie foto)

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 22:20
5583 citiri
Asa aratau in copilarie asii tenisului (Galerie foto)
Foto: eurosport.es

Copilaria marilor asi ai tenisului este plina de imagini si amintiri placute.

Site-ul Eurosport a realizat o galerie foto cu cei mai mari tenismeni din lume in care ii prezinta altfel decat ii stim. Ipostazele in care apar ne infatiseaza niste pusti cu suras inocent si departe de emotiile duelurilor de pe terenurile de tenis.

Astazi au ajuns vedete incontestabile si uimesc lumea sportului. Varsta copilariei a ramas in urma iar la unii trasaturile s-au pastrat si arata aproape la fel ca acum, in timp ce altii s-au transformat si nu mai sunt de recunoscut.

Iata cateva fotografii ale unor celebri tenismeni:

Roger Federer (Elvetia), in varsta de 32 de ani, s-a nascut la Basel si a practicat in anii copilariei diverse sporturi, dar intotdeauna i-a fost clar, destinul sau era tenisul. Si nu s-a inselat.

In prezent detine recordurile absolute - cele mai multe titluri de Grand Slam castigate, 17, si cele mai multe trofee in Turneului Campionilor, 6.

Rafael Nadal (Spania) este la varsta maturitatii in tenis, dar a inceput sa se antreneze de mic.

La trei ani a facut cunostinta cu racheta, si cu timpul a inceput sa-si lase deoparte emotiile intrand cu capul sus in lumea mare a tenisului caruia i-a oferit pana acum multe bucurii.

Are in palmares deja 11 titluri de Grand Slam la simplu, plus un titlu Olimpic castigat in 2008. Viitorul ii surade in continuare.

Andy Murray (Scotia) a fost introdus in lumea tenisului de mama sa, care a vazut intotdeauna in el un viitor mare campion.

A ajuns la 25 de ani si nu a reusit sa se impuna in marile turnee dar anul acesta a dat lovitura castigand la Olimpiada de la Londra si reusind sa cucereasca primul turneu de Grand Slam, US Open. Cu siguranta mai are de spus multe in acest sport.

Martina Hingins (Elvetia) si-a facut aparitia in circuitul profesionist la o varsta precoce, si a devenit cea mai tanara castigatoare de un turneu de Grand Slam, la 15 ani si noua luni cucerea la dublu feminin, impreuna cu Helena Sukova, Wimbledonul.

La 22 de ani s-a accidentat la ligamente. A revenit dupa patru ani dar fara sa mai ajunga la nivelul care o consacrase, 5 titluri de Grand Slam la simplu si noua la dublu.

Andre Agassi (SUA), copilul teribil al tenisului a devenit unul dintre cei mai mediatizati jucatori in acest sport. Frumos inca de mic, a fost considerat cel mai carismatic jucator din istorie.

Tatal sau a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru tenis. S-a castatorit cu cea mai mare jucatoare din tenisul feminin, germanca Steffi Graf, dupa ce timp de doi ani a fost casatorit cu frumoasa actrita Brooke Shields

Novak Djokovici (Serbia) a excelat in tenis de mic. L-a avut ca idol pe marele Pete Sampras pe care a incercat sa-l copieze in stilul de joc.

Rezultatele au venit in timp iar in 2011 a explodat, castigand trei din cele patru mari turnee de Grand Slam.

Serena si Venus Wiliams (SUA) s-au transformat in ultimii zece ani in puncte de referinta in tenisul feminin din SUA. In poza apar doua tinere adolescente, despartite la varsta de un singur an.

Cele doua surori au adus familiei Wiliams peste 50 de titluri de Grand Slam in toate competitiile din care mezina Serena 15 la simplu iar cea mai mare Venus a cucerit 7 in proba individuala.

Maria Sharapova (Rusia) a fost atrasa de mica de aparatele de foto. Tenisul i-a adus celebritate, bani, si o viata lipsita de griji.

Frumusetea ametitoare a atras privirile caselor de moda care i-au propus joburi in modeling, iar contractele de publicitate au curs din partea unor companii potente. Zambetul din copilarie l-a pastrat. Nu ar avea nici un motiv sa-l inlocuiasca.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Roger Federer poze, #Rafael Nadal poze, #poze jucatori tenis , #Roger Federer