Arafat, supărat pe reacția românilor la geamandurile în formă de cruce: "Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!"

Marti, 14 Iunie 2022, ora 15:38 2144 citiri
Șeful DSU, Raed Arafat FOTO Facebook/ Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat marţi, 14 iunie, referindu-se la geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că "ideea este ucisă" şi că "s-a terminat".

Întrebat la Palatul Parlamentului cine a venit cu ideea geamandurilor care au stârnit dezbateri în ultima vreme, Arafat a spus: "Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect. Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!".

Raed Arafat a menţionat că "era nevoie" de aceste geamanduri şi a refuzat să mai răspundă la alte întrebări pe subiect.

Raed Arafat, a afirmat luni, în legătură cu geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că scopul lor este "semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani", iar criticile apărute în presă şi pe reţelele de socializare cu privire la această iniţiativă sunt "nefondate".

"Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani.

Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol", a scris Raed Arafat pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
1283 citiri.arafat raed.mama.sora.frate.var.cinci geamanduri.+++++.
N
neagra13
rank 5
De ce nu un PUTIN aratand directia cea buna sau , un Teodosie ,