Arafat despre imunizarea anti-COVID-19: ”În România, din păcate, vaccinurile nu sunt bine văzute”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 23:50 1934 citiri
Vaccinare anti-covid FOTO pexeles.com

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus luni seara, 14 februarie, că ”s-a făcut ceva” în ceea ce priveşte campania de vaccinare dacă peste 8 milioane de oameni s-au imunizat, având în vedere reticenţa la vaccinuri care se înregistrează în România.

”Faptul că noi am reuşit să vaccinăm peste opt milioane de oameni este... pentru România unde, din păcate, vaccinurile nu sunt bine văzute... nu numai cele de COVID, dar şi pentru alte boli. Eu zic că s-a făcut ceva dacă s-au vaccinat 8 milioane. Clar că este insuficient”, a declarat, luni seară, la B 1 Tv, Raed Arafat.

Acesta a precizat că reducerea numărului centrelor de vaccinare nu înseamnă că autorităţile s-au resemnat, ci că dimensionează resursele pe cerinţele populaţiei.

”La acest moment, din păcate, populaţia (...) crede că nu mai trebuie să se vaccineze pentru că deja avem varianta uşoară. Poate că nu e chiar aşa situaţia, nu ştim încă, nu ştim care va fi evoluţia. A rămas clar că vaccinarea protejează”, a mai adăugat Raed Arafat, precizând că 8 din 10 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă sunt nevaccinaţi, situaţia fiind similară şi în cazul deceselor.

De la debutul campaniei de vaccinare au fost complet imunizate 8.028.849 persoane, alte 8.098.232 au primit prima doză de vaccin, iar 2.483.724 doza booster.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
arafat raed originar din cisiordania are o mama o sora un frate var