Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Raed Arafat, îngijorat de creșterea numărului de infecări COVID-19: ”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi”

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 21:59
2318 citiri
Raed Arafat, îngijorat de creșterea numărului de infecări COVID-19: ”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi”
Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat FOTO Facebook / Raed Arafat

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, este îngrijorat de numărul mare de internări cu cazuri grave cu COVID-19, la tineri, el dând exemplu cazul unui subofiţer ISU din Bistriţa care a decedat la 44 de ani, acesta fiind nevaccinat.

Arafat a mai precizat că este pentru prima dată, după multe luni, când a semnat un ordin de carantinare pentru mai multe localităţi din judeţul Satu Mare.

”Astăzi am fost la aproximativ 5,7 la sută rată de pozitivare. Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem şi tineri. Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistriţa să îmi spună de decesul unui subofiţer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situaţii cu care ne confruntăm acuma”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seara.

Arafat a adăugat că a semnat primul ordin de carantinare a unor localităţi, după mai multe luni.

”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi, am semnat Ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care a depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă, dar sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici careau depăşit şase la mie şi au obţinut un punctaj mare de punctajul INSP şi CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localităţile respective”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat, care este şi şedul DSU, a mai atras atenţia că vaccinarea este soluţia optimă în faţa coronavirusului.

”Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde pe noi cum ne protejăm, ştim că avem cu ce să ne protejăm, nu vrem, din păcate asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc care poate să împiedice să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă. Facem tot posibilul, şi astăzi am avut o şedinţă la Ministerul Sănătăţii, pentru a urmări modul în care creştem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar rămâne soluţia optimă, pentru a reduce numărul cazurilor grave, rămâne vaccinarea”, a declarat Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călineşti-Oaş, Gherţa-Mică, Turţ, Batarci, Cămărzana şi Târşolţ.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021 ora 00,00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23,59.

Prefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás a solicitat responsabilitate din partea cetăţenilor din zona carantinată şi acţiuni de informare şi prevenţie, precum şi măsuri eficiente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Raed Arafat, #numar marit, #internari, #cazuri grave, #Covid 19 , #stiri Raed Arafat