Raed Arafat: La acest moment nu se discuta de inchiderea unor activitati sau de lockdown

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 17:25
2916 citiri
Raed Arafat: La acest moment nu se discuta de inchiderea unor activitati sau de lockdown
Raed Arafat/Gov.ro

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat, sambata, la Targu Mures, ca in acest moment nu se discuta de inchiderea unor activitati sau de lockdown, insa vor fi luate masuri suplimentare pe fondul cresterii numarului infectarilor cu SARS-COV-2.

"Nu stiu daca este vorba de o stare de urgenta, dar vorba de masuri care sa fie luate suplimentar din cauza cresterii numarului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis ca este posibil ca sa se ia masuri locale, masuri zonale care sa fie intensificate, iar controalele sa fie intensificate pentru ca trebuie sa controlam aceasta crestere. (...) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenta sau nimeni nu a spus - sau cel putin nu am auzit eu - ca va fi instituita o stare de urgenta.

Trebuie sa fie totusi instituite unele masuri pentru ca unele prefecturi au inceput sa le instituie, unde cifra este mai mare, incidenta e mai mare, sa instituie niste reguli judetene, locale, in anumite localitati si ne putem astepta sa creasca astfel de masuri. (...) La acest moment nu se discuta de inchidere sau de lockdown, cum ziceti, in acest moment nu", a declarat presei dr. Raed Arafat.

Seful DSU a spus ca in aceasta perioada este foarte importanta cooperarea populatiei, care trebuie sa pastreze regulile de distantare si cele de igiena.

"Fara discutie aceste masuri sunt necesare si cea mai necesara este colaborarea oamenilor, precum purtarea mastii, respectarea regulilor de distantare si acesta este cel mai important lucru. (...) Daca asta nu se rezolva, atunci degeaba luam masuri daca oamenii nu le respecta. Oamenii trebuie sa lase la o parte semnele de intrebare care au fost puse de unii si de altii, care nu stiu ce motive au avut in spate ca sa duca aceste campanii impotriva, si sa asculte totusi recomandarile care vin oficial, care vor sa rezolve aceasta problema. Oamenii ar trebui sa fie echipa cu noi, o echipa in care noi sa lucram impreuna cu ei", a aratat Arafat.

Seful DSU a mai spus ca intr-adevar toamna apar virozele si gripele si ca tocmai de aceea este foarte important ca populatia sa poarte masca si sa respecte normele de igiena personala.

"Problema gripei sezoniere este ca se combina cu prezenta acestui virus si normal ca persoanele vulnerabile sunt vulnerabile si la unul si la altul, iar asta pune viata lor in pericol mai mare. De aici noi insistam pe partea de prevenire si vaccin. Totusi purtarea mastii previne si gripa sezoniera si riscul de infectare, asa ca revenim la purtarea mastii si igiena, care sunt mai importante", a declarat Raed Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Raed Arafat, #pandemie, #urgenta, #stare de urgenta, #lockdown, #covid, #stiri, #eveniment , #urgenta