Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raed Arafat, in razboi cu Dana Budeanu: Lasam sfaturile divelor de la televiziuni si ne vaccinam

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 23:12
5791 citiri
Raed Arafat, in razboi cu Dana Budeanu: Lasam sfaturile divelor de la televiziuni si ne vaccinam
Raed Arafat a criticat atitudinea anti-vaccinare a Danei Budeanu FOTO bzi.ro

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat vineri seara, 18 iunie, ca ritmul de vaccinare este lent si ca este important sa se imunizeze cat mai multe persoane. Mai mult, secretarul de stat a indemnat oamenii sa lase deoparte "sfaturile divelor de la televiziuni", facand punctual referire la Dana Budeanu.

"Trebuie sa continuam campania care, la inceput, a mers foarte bine, dupa care a scazut entuziasmul pentru vaccinare. A scazut pentru ca unii cred ca am trecut prin tot si gata. Nu. Daca vrem sa trecem si sa fim chiar siguri, trebuie sa ne vaccinam", a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Intrebat despre un eventual val patru al pandemiei, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a raspuns ca nu ar trebui sa vorbim despre acesta daca toti isi fac vaccinul: "daca ne vaccinam, putem preveni un val patru serios. Chiar daca va fi, va fi nesemnificativ".

Acesta a mai spus ca toti isi pot spune parerea, insa trebuie fundamentate medical, iar daca nu sunt, este vorba despre "lipsa de bun simt" si "inducere in eroare".

"Aceste persoane trebuie sa spuna pe ce se bazeaza, pentru ca oamenii le cred, pentru ca folosesc un limbaj pe care poate noi nu vrem sa il folosim", a afirmat seful DSU, adaugand ca scaderea entuziasmului pentru vaccinare s-a produs din cauza unui cumul de factori, intre care si mesajele care dezinformeaza si care nu s-au vazut in alte tari.

"Responsabilitatea noastra ca si comunitate este sa ne informam de la infectionisti, de la epidemiologi, sa vedem alte tari ce fac. Israelul chiar vrea sa ucida toata populatia? Ne facem rau ascultand astfel de abordari si ajungem in situatia in care oamenii, batranii, se sperie, nu vor sa se vaccineze, astfel ca variantele noi se raspandesc si ei raman vulnerabili. Lasam sfaturile divelor de pe televiziuni si stiu despre cine vorbesc aici, dar nu vreau sa spun numele", a declarat Raed Arafat.

Intrebat de realizatorul emisiunii la cine face referire mai exact, acesta a punctat ca este vorba despre Dana Budeanu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Raed Arafat, #dana budeanu, #vaccinare covid , #stiri Raed Arafat