Raed Arafat a primit Legiunea de Onoare de la statul francez

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 22:09
2896 citiri
Raed Arafat a primit Legiunea de Onoare de la statul francez

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a primit joi distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare a Frantei pentru eforturile depuse la dezvoltarea medicinei de urgenta.

Distinctia i-a fost conferita lui Raed Arafat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, care i-a urat "viata lunga, plina de urgente pozitive, in serviciul vietii" si al excelentei care il anima.

"Raed Arafat, iata ca sunt 20 de ani de cand va dedicati viata medicinei de urgenta in Romania. (...) Franta, prin intermediul Ambasadei la Bucuresti, a estimat ca meritati, in mod firesc, distinctia franceza suprema. Legiunea de Onoare nu se poate sa nu va fie atribuita: (dati dovada de - n.red.) sacrificiu, devotament, curaj, abnegatie, justitie, excelenta si, as adauga eu, credinta intr-o lume mai buna", i-a spus Philippe Gustin secretarului de stat.

Arafat va primi distinctia "Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare" de la statul francez

Raed Arafat s-a declarat onorat de aceasta distinctie.

"Multi dintre prietenii nostri cu care am colaborat la elaborarea sistemului medicinei de urgenta sunt francezi. Am colaborat cu americanii, cu englezii, cu nemtii, dar colegii nostri francezi sunt si astazi cu noi", a afirmat Arafat.

Legiunea de Onoare (Legion d'Honneur) este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in anul 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana in prezent. Este o decoratie care si-a mentinut de-a lungul anilor o stralucita reputatie.

Raed Arafat, medic specialist in Anestezie Terapie Intensiva, s-a nascut la 24 mai 1964, la Damasc (Siria), dar a crescut in orasul palestinian Nablus. La varsta de 16 ani, in 1981, a emigrat in Romania si, ulterior, a absolvit Facultatea de Medicina la Cluj-Napoca.

In 1991 a pus bazele Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din Targu Mures.

In 2003 a primit Ordinul National 'Pentru Merit' in gradul de Cavaler, acordat de presedintele Ion Iliescu pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania. In 2005, Raed Arafat a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul National 'Pentru Merit' in grad de Ofiter, pentru eforturile depuse in actiunile de salvare a oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani.

”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
Parlamentul European (PE) a lansat luni, 29 aprilie, videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se...
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei a declarat luni, 29 aprilie, că în acest moment, principalul contracandidat al său este Cristian Popescu Piedone. El a arătat că şi-ar dori ca PNL să facă...
#Raed Arafat Legiune Onoare, #Arafat decorat stat francez , #Ministerul Sanatatii
Comentarii