Grindeanu recunoaste ca Guvernul nu are bani pentru ambulante: Punem carul inaintea boilor

Marti, 30 Mai 2017, ora 17:41
6944 citiri
Grindeanu recunoaste ca Guvernul nu are bani pentru ambulante: Punem carul inaintea boilor
Foto: captura video Digi 24

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a confirmat ca nu exista in bugetul Guvernului bani pentru achizitia de ambulante, acesta fiind motivul pentru care acordul semnat in 2016 intre Ministerul Sanatatii si cel al Afacerilor Interne a fost anulat.

Declaratia vine dupa ce secretarul de stat in MAI Raed Arafat a acuzat duminica faptul ca prin anularea acestui acord se va ajunge in situatia in care vor muri oameni pentru ca nu exista suficiente ambulante.

"In momentul acesta, nu exista finantare pe proiect pentru achizitia acestor ambulante. Punem carul inaintea boilor. Ne intereseza cum gasim sursa bugetara pentru achizitia acestor ambulante.

Imi doresc ca maine cu totii sa ajungem la un punct comun, fara orgolii, pentru ca aici vorbim despre siguranta oamenilor. Maine, ca intre colegi, astept argumentatia" de la ministrul Sanatatii si de la seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a spus Grindeanu, marti.

Acesta a spus ca ar fi "foarte interesat" sa se gaseasca sursele de finantare pentru aceste ambulante.

"Ne intereseaza ca acest parc auto sa fie reinnoit", a adaugat premierul, recunoscand si ca nu poate arunca vina pe "greaua mostenire".

Practic, Grindeanu a admis ca in programul de guvernare nu a fost inclusa si achizitia de astfel de ambulante.

O pozitie pe acest subiect a avut si sefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, care vrea "sa se aseze la masa" toti, fara "orgolii si ambitii", pentru a decide "cum e mai bine".

"Asa cum stiti si dvs si eu stiu ca Arafat este un om pasionat de ce face. Este un motiv in plus sa cred in buna credinta. Cred si in capacitatea de analiza a premierului si impreuna sa decidem cum e mai bine. Sunt cu totul de acord cu ideea de a ne aseza la masa lasand orgoliile si ambitiile. Ma refer la faptul ca in spatiul public s-a inteles ca exista o disputa intre ministrul Sanatatii si Arafat. Nu e un meci intre doua echipe, suntem toti membri ai unei echipe si aceea este Guvernul. Eu cred ca lucrurile pot fi rezolvate asezandu-ne la masa si discutand", a raspuns si Carmen Dan intrebarilor jurnalistilor care doreau sa afle de ce Guvernul nu vrea sa cumpere ambulante.

Amintim ca, duminica, Raed Arafat a acuzat ca SMURD este sabotat si blocat de functionari ai Ministerului Sanatatii si ca se va ajunge in situatia in care vor muri oameni pentru ca nu exista suficiente ambulante. Arafat a explicat ca procedurile fusesera demarate si ca acum se amana practic achizitia ambulantelor pana anul viitor, in iulie.

Asta, in conditiile in care e nevoie acum de sute de ambulante, spune Arafat. "Noi stam acum fara masini aproape. Sunt puncte care sunt inchise deja. Sunt ambulantele de tip B si C cu care am ajuns intr-o situatie fara egal.

De exemplu, in Bucuresti sunt 48 de masini de tip B la SMURD din care abia reusim 20-25 sa le avem functionale. Bagam una, scoatem doua la reparat, din cauza vechimii. Aparatele sunt deja vechi, deci nu mai fac fata aparatele din masini si ne costa imens de mult sa le rezolvam", a spus Arafat duminica la Digi24.

"Sa-si asume responabilitatea cei care semneaza, in momentul in care vor muri primii oameni pentru ca nu avem ambulante", avrtizeaza Arafat.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a confirmat ca, la inceputul anului, achizitia de ambulante, demarata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, a fost anulata din cauza unor contestatii, la solicitarea ANAF.

Iata reactia de duminica seara a ministrului Sanatatii

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Sorin Grindeanu achizitie ambulante, #achizitie ambulante Romania, #Arafat achizitie ambulante , #SMURD