Fake news privind slujba de Inviere semnalat de DSU: Declaratia atribuita lui Raed Arafat este falsa

Autor: N.G.
Joi, 11 Martie 2021, ora 20:34
3198 citiri
Fake news privind slujba de Inviere semnalat de DSU: Declaratia atribuita lui Raed Arafat este falsa
Raed Arafat. Foto: gov.ro

Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta promovarea unei noi stiri "fake news" in mediul online. Este vorba despre o asa-zisa declaratie despre slujba de Inviere care ii este atribuita lui Raed Arafat.

Precizarile Departamentului pentru Situatii de Urgenta:

"Ca urmare a unor informatii false aparute atat in presa scrisa cat si pe anumite pagini ale unor persoane de pe anumite retele de socializare in care este prezentata o "declaratie" ca fiind atribuita sefului DSU, dr. Raed Arafat, pentru corecta informare a opiniei publice facem urmatoarea precizare:

‼️FAKE NEWS distribuit: "Slujba de Paste se poate devansa pana la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi" Raed Arafat

Dat fiind caracterul vadit tendentios al informatiilor aflate in spatele acestei "declaratii" ce au ca scop sporirea si accentuarea starii de tensiune, de revolta, in randul populatiei, fiind in contextul apropierii sfintelor sarbatori pascale, aceasta informatie de tip FAKE NEWS, a adoptat o noua strategie de raspandire mai rapida a mesajului.

"Declaratia", pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continua cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masiva a stirii pe diverse canale media.

Diseminarea informatiilor false, din surse nesigure, au scopul de a creste gradul de neincredere a populatiei in autoritatile implicate direct in gestionarea situatiei generate de coronavirusul SARS-CoV-2 si a masurilor luate in vederea scaderii numarului de infectari, pe plan national.

Din acest motiv, dorim sa informam cetatenii sa fie atenti la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le considera credibile".

  • Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
  • Doi elevi au facut sex in toaleta scolii generale. Directorul este acuzat ca a incercat sa ascunda cazul: "Putin s-a musamalizat"
  • O nava ruseasca s-a scufundat in Marea Neagra. Autoritatile romane salveaza echipajul. Doi marinari au murit, iar 10 au fost salvati
  • Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie
  • Iubita fotbalistului dinamovist prins dopat, batuta rau intr-un hotel din Bucuresti
  • Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
    Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
    Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
    #dsu, #Arafat, #slujba Inviere, #fake news, #Stire Falsa , #urgenta