Bucurestiul, prea aglomerat pentru ambulante. Solutia: Medici pe motociclete SMURD

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 18:01
2810 citiri
Bucurestiul, prea aglomerat pentru ambulante. Solutia: Medici pe motociclete SMURD
Foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, miercuri, ca urmeaza sa implementeze in scurt timp un proiect prin care vor fi achizitionate mai multe motociclete SMURD pentru a se scurta timpul de interventie la urgente avand in vedere traficul aglomerat.

"Noi am introdus doua motociclete SMURD in Bucuresti. Acum urmeaza sa facem chiar o escadrila cu un numar mult mai mare de motociclete tocmai pentru prima interventie ca sa poata sa se strecoare prin trafic si sa ajunga foarte rapid. Modelul este luat de la britanici, din Londra, un oras foarte aglomerat si care are astfel de echipaje de medici de interventie pe motociclete.

Noi l-am testat si urmeaza, sper, in foarte scurt timp sa implementam proiectul. (...) E imposibil sa ajungi in 6-8 minute la orice caz, in nicio tara nu se poate face asta. Nu te poti teleporta ca in Star Trek. (...) In Sofia, echipele ajung la interventii de cod rosu si cu o ora intarziere. Bucurestiul a evoluat foarte mult, dar continuam sa ne adaptam", a afirmat Raed Arafat, la colocviul "Bucuresti - Capitala Europeana", organizat de Fundatia CAESAR.

Riscuri mari la cutremur

Potrivit secretarului de stat in MAI, Bucuresti este un oras "extrem de complex", cu multe riscuri, inclusiv riscul de cutremur.

"Niciodata nu vom face fata singuri, Romania trebuie sa faca fata la un cutremur, Bucurestiul este parte dintr-o tara care are un concept de interventie. (...) E clar ca nu poti construi numai izolat fara sa te gandesti la interconexiunile orasului, la anumite situatii si de unde ai nevoie de ajutor daca se intampla ceva. (...) Asa cum construim acum sistemul situatiilor de urgenta, noi construim un sistem national integrat.

Spre exemplu, s-au dat acum niste sume de la fondurile structurale necheltuite, luati cadou 59 de milioane de euro daca ii puteti cheltui, bravo voua, dar trebuie investiti pana pe 31 decembrie si trebuie sa-i investiti in sistemele pentru cazurile de inundatii si pentru sistemele de comunicare. Avem deja semnat pentru 22 de milioane si cred ca vom atinge pragul de 40 de milioane pana la sfarsitul anului", a precizat Arafat.

Paramedicii de la SMURD pot ajunge in zonele greu accesibile cu motociclete

In opinia sa, o problema o reprezinta faptul ca unii proprietari din cladirile care prezinta risc mare la cutremur nu sunt de acord cu lucrarile de consolidare.

"Legea zice ca toti care stau intr-un bloc trebuie sa fie de acord cu lucrarile de consolidare. Multi din aceste cladiri cu bulina rosie sunt chiriasi si nu vor lucrari de consolidare. O solutie ar fi sa se interzica inchirierea in blocurile cu bulina rosie", a sustinut Raed Arafat.

El s-a aratat ingrijorat in legatura cu o posibila interventie la metrou in cazul unui accident.

"Primul lucru care ma ingrijoreaza este metroul. Daca am un accident in metrou ce se intampla? Am cine si ce trebuie? Am planurile? Raspunsul pe care l-am primit in prima faza a fost ca metroul are pompierii lui privati. (...) Nu am vazut nicio capitala din lume in care metroul sa fie incredintat unui numar de 7 sau 8 pompieri. Am inceput sa schimbam conceptia. S-au alocat fonduri, s-au cumparat aparate. Acum avem 40 de salvatori care pot intra cu astfel de echipamente la metrou", a spus secretarul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#motociclete SMURD, #motociclete SMURD medici, #motociclete SMURD Bucuresti , #SMURD
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Dar niste cai rezervate exclusiv transportului in comun, ambulantelo
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5