Arafat explica de ce nu a fost prezenta si ambulanta cand era cautata Alexandra. Fifor blameaza dispecerii 112

Marti, 06 August 2019, ora 16:41
6940 citiri
Arafat explica de ce nu a fost prezenta si ambulanta cand era cautata Alexandra. Fifor blameaza dispecerii 112
Foto: captura video Marius Tuca Show

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a explicat, marti, de ce ambulanta nu a fost prezenta in operatiunile de cautare in cazul Alexandrei, desi fata anuntase la 112 ca a fost violata.

Totul tine, din nou, de proceduri, spune Arafat, dar si de lipsa de initiativa a Politiei.

"Cand se suna si se spune rapire, nu stii unde e persoana. Se trimite ambulanta cand se stie unde e persoana. Ambulanta, daca era anuntata, mergea la prima casa, acolo nu gaseau nimic. Pentru misiunea de noapte, acolo n-a mai venit prin 112. Dar putea sa fie solicitata ambulanta in sprijin de misiunea de noapte", a spus Arafat, in emisiunea lui Marius Tuca.

Medic la Urgente, despre cazul din Caracal: Doctorul putea intra fara mandat, dar nu a fost chemat

Fifor si "criminalii in serie" din sistem

Prezent in aceeasi emisiune transmisa live pe Mediafax.ro, ministrul de Interne, Mihai Fifor, a spus ca a fost un lant uman de erori in cazul de la Caracal.

"A fost un sir nefericit de erori, de proasta comunicare, a fost poate cel mai nefericit mix de neconcordante posibil care s-a soldat cu moartea Alexandrei, lucru pe care il regretam si o intreaga natiune este zdruncinata.

In momentul in care am preluat interimatul MAI, a trebuit sa punem in aplicare masurile impuse de premier, s-a constituit acest grup de lucru coordonat de Raed Arafat, e omul care are expertiza cea mai buna pe acest domeniu. Arafat cunoaste sistemul 112, in urma cu 10 ani, cand coordonam parte din sistemul de urgenta, am fost impreuna 10 zile in SUA exact pe sistemul de urgenta.

Tot acest sir de erori a aratat brese in sistem. Am constatat ca acest lant al sistemului nu functioneaza. Putem face destituiri, le-am facut, facem cercetari prealabile, incercam sa ii pedepsim pe cei care au gresit. Dar incercam si sa invatam din ce s-a intamplat la Caracal, astfel ca asemenea tragedii sa nu mai fie posibile

A fost eroare umana multa, nepricepere multa, indolenta multa. Cercetarea va arata toate aceste chestiuni", a spus ministrul Fifor.

Moderatorul emisiunii s-a dezlantuit, catalogandu-i pe cei care au intervenit in cazul de la Caracal drept "criminali in serie, in egala masura cu Dinca". "Asa este", a raspuns Fifor, insa apoi a expus si motivele logistice din cauza carora s-a ajuns la aceasta situatie.

"Ce spuneti dvs si e corect: 1. lipsa dispecerilor, astfel incat sa asigure ture normale. Daca sunt 3 apeluri in asteptare, dispecerul face o loterie, alege un apel. Probabil de aici a venit replica 'inchide ca trebuie sa raspund si la celelalte doua'. Asta nu scuza pe nimeni.

Si 2.: slaba pregatire a dispecerilor. Ai nevoie de o pregatire sa poti aborda o astfel de problema", a spus ministrul interimar de Interne.

Fifor nu are de gand sa preia 112 din subordinea STS la MAI, ci doar sunt discutate variante pentru a fi identificata cea mai eficienta solutie.

In schimb, a promis ca masurile vor fi luate urgent.

"Vom merge pe ordonante de urgenta, convocam Parlamentul in sesiune extraordinara si vom merge pe ordonante de urgenta. Timpul nu ne iarta", a punctat Fifor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Arafat ambulanta chemata cautari Alexandra viol, #Fifor criminali in serie dispeceri 112 , #SMURD