Arafat, dupa aparitia imaginilor de la Colectiv: Punctul meu de vedere, dupa comemorarea victimelor si prezidentiale

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 21:56
6669 citiri
Arafat, dupa aparitia imaginilor de la Colectiv: Punctul meu de vedere, dupa comemorarea victimelor si prezidentiale
Foto: Dani Amariei/Mediafax/Hepta.ro

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a afirmat ca isi va prezenta dupa comemorarea victimelor de la Colectiv si dupa alegerile prezidentiale punctul de vedere cu privire la inregistrarea video aparuta in presa si a mentionat ca are "raspunsuri concrete la toate intrebarile care au fost ridicate".

"Avand in vedere ca se apropie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar si faptul ca se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente.

Eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente. Va asigur insa ca am raspunsuri concrete la toate intrebarile care au fost ridicate si nu voi ezita sa le aduc in fata opiniei publice", a scris Arafat, joi, pe Facebook.

El a precizat ca, in urma aparitiei in presa a imaginilor, a solicitat colegilor de la ISUBIF si IGSU "sa explice si sa raspunda public", in cadrul unei conferinte de presa, acuzatiilor lansate la adresa celor care au intervenit si a conducerilor celor doua institutii "in ce priveste presupusa ascundere a imaginilor respective".

"Apreciez ca informatiile prezentate de colegii pompieri in cadrul conferintei de presa sunt realiste si corect expuse. Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate, in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte, nu puteam sa ascund ce nu aveam", a adaugat Arafat.

Publicatia "Libertatea" a prezentat, joi, o inregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv, filmarea avand aproape 21 de minute. Jurnalistii sustin ca aceasta inregistrare nu a fost facuta publica niciodata, fiind tinuta "ascunsa" de catre conducerea IGSU.

Inregistrarea ar fi fost furnizata jurnalistilor de catre un ofiter de pompieri, care afirma ca imaginile au fost vazute de un mic grup de ofiteri superiori de la IGSU si nu au fost date Corpului de control al Guvernului Ciolos, dar nici procurorilor care realizau ancheta in dosarul "Colectiv".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Raed Arafat imiganici Colectiv , #SMURD