Stroe: Congresul PNL, de prost gust. Partidul lui Tariceanu va intruchipa liberalismul

Luni, 30 Iunie 2014, ora 14:37
3017 citiri
Stroe: Congresul PNL, de prost gust. Partidul lui Tariceanu va intruchipa liberalismul
Foto: cursdeguvernare.ro

Deputatul Radu Stroe considera ca recentul congres al PNL reprezinta "o pata neagra" pentru istoria de 139 de ani a partidului, dar si o punere in scena "a unei piese de prost gust", reclamand totodata faptul ca PNL renunta la traditia liberala si la valorile liberalismului.

In opinia sa, liberalismul din Romania are nevoie de o revigorare pentru a continua sa existe, motiv pentru care noua formatiune pe care Calin Popescu-Tariceanu o va infiinta "va intruchipa intru totul liberalismul".

Radu Stroe, exclus din PNL: Ma gandesc sa ma inscriu in PSD

Potrivit unui comunicat de presa, Radu Stroe considera ca, punand interesele personale pe primul loc, liderii PNL arata ca "nu au invatat nimic din sanctiunea primita din partea electoratului la alegerile europarlamentare" si ca cedeaza in fata "siretlicurilor apropiatilor lui Traian Basescu prin care incearca sa dezmembreze partidul si sa il subjuge".

"Zilele acestea am trait un nou episod regretabil care va ramane ca o pata neagra pentru istoria de 139 de ani a PNL. Actualii lideri ai PNL au renuntat, fara sa clipeasca, la traditia liberala, la valorile si principiile liberalismului.

La Congresul PNL am asistat la o punere in scena a unei piese de prost gust, la finalul careia rezultatul a fost cel deja prestabilit si care a consfintit tradarea electoratului liberal si a partenerilor din ALDE.

Aceasta politica paguboasa de a pune interesele personale pe primul loc a fost sanctionata de electoratul roman o data, la alegerile europarlamentare, insa liderii PNL arata ca nu invata nimic din tot ceea ce se intampla si continua in ignoranta cu care au tratat liberalii si pe toti ceilalti romani in ultimele luni", sustine Stroe, adaugand ca, in opinia sa, "ceea ce s-a intamplat la acest congres este inexplicabil".

Radu Stroe, propus pentru excluderea din PNL. Ludovic Orban: In razboi, tradatorii se impusca

Radu Stroe este de parere ca liberalii ar fi trebuit sa analizeze lucid rezultatele actiunilor politice din ultima vreme si sa ia seama de mesajul pe care alegatorii l-au dat prin votul lor.

"Cei alesi la conducerea partidului au decis sa mearga pana la capat cu dezertarea de la liberalism si sa continue un proiect de fuziune care vine in ajutorul pedelistilor cu probleme de imagine.

Antonescu si ceilalti ii acuza de tradare pe cei care nu sunt de acord cu ei, insa uita cine a tradat electoratul roman si partenerii europeni. Acestia continua o politica a tradarii doar pentru a fi atinse obiectivele personale ale liderului actual", mai declara fostul ministru.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Radu Stroe PNL congres pata neagra, #Stroe congres pata PNL, #Stroe Tariceanu intruchipare liberalism , #PNL