Stroe: Catarama e un simplu membru PNL

Vineri, 12 Martie 2010, ora 13:56
1399 citiri
Stroe: Catarama e un simplu membru PNL

Secretarul general al PNL Radu Stroe a declarat, pentru NewsIn, ca omul de afaceri Viorel Catarama este doar un membru de partid, iar conducerea centrala nu este interesata si nu se amesteca in decizia filialei Sectorului 2, care ar urma sa ia in discutie excluderea acestuia.

"Catarama este un simplu membru de partid al organizatiei Sectorului 2, situatia sa nu este de resortul Biroului Politic Central, al Consiliului National sau al Delegatiei Permanente. Am inteles de la Dragos Dinca (seful organizatiei PNL Sector 2 - n.r.) ca are sesizari foarte clare ale unor domni care solicita excluderea lui Viorel Catarama.

Noi, cei de la nivelul conducerii centrale, nu dam niciun fel de importanta acestei chestiuni, nu ne amestecam, Catarama este doar unul dintre membrii de partid. Prin urmare, daca conducerea Sectorului 2 pune pe ordinea de zi cererile de excludere, noi nu le cerem nici s-o faca, nici sa nu o faca", a afirmat Stroe.

"Nu urmarim deloc aceasta chestiune, este atat de nefericit acest domn Catarama, nu merita niciun fel de preocupare din partea noastra", a mai comentat secretarul general al PNL.

Contactat de NewsIn, seful filialei PNL Sector 2, Dragos Dinca, a precizat ca cel mai probabil saptamana viitoare, marti, va fi luata in discutie o solicitare de excludere a lui Viorel Catarama primita din partea unui membru al organizatiei, un pensionar, care a depus o astfel de cerere la jumatatea lunii ianuarie.

Dinca a mentionat ca filiala pe care o conduce nu a apucat sa discute cererea la momentul respectiv deoarece, intre timp, omul de afaceri liberal si-a anuntat candidatura la sefia partidului si "s-ar fi putut interpreta".

Pe de alta parte, surse liberale au declarat, pentru NewsIn, ca in cadrul filialei PNL Sector 2 ar exista nemultumiri legate de modul de organizare a Conferintei de dinaintea Congresului si de desemnare a delegatilor. Astfel, Dinca ar fi contestat de colegii sai ca a trimis la Congres oameni care au votat pe linia ceruta de Ludovic Orban, contracandidatul lui Crin Antonescu.

Sursele mentionate au precizat ca este posibil sa se ajunga chiar la inlocuirea conducerii filialei cu un Birou interimar condus de Mariana Campeanu. De altfel, Curtea de onoare si arbitraj a PNL este sesizata cu o plangere privind organizarea Conferintei de desemnare a delegatilor pentru Congres.

Discutiile despre posibila excludere a lui Viorel Catarama din PNL s-au intensificat dupa conflictul deschis aparut in cadrul Congresului liberalilor intre omul de afaceri si presedintele PNL, Crin Antonescu, la acel moment contracandidati pentru sefia partidului. In cadrul dezbaterilor pentru modificarea Statutului PNL, din 5 martie, Catarama a spus ca partidul are datorii de 1,6 milioane de euro de pe urma campaniei electorale, sugerand ca sponsorii PNL vor sa conditioneze ajutorul financiar de eliminarea "vocilor critice" din partid, la care s-a ajunge prin votul pe echipe.

Replica lui Antonescu nu s-a lasat mult asteptata. "Trebuie sa-i raspund unui cetatean, in mod regretabil si din neglijenta noastra inca membru al PNL, cetateanul Catarama Viorel, nu stiu gradul, care este candidat la presedintia partidului. (...) Datoriile de dupa campania electorala nu au nicio legatura cu insinuarea mizerabila, ca si cum ar fi ale unui securist care ne-a mancat viata, ca partidul este la dispozitia si la ordinul unui sponsor. La congresul ordinar, bilantul financiar al partidului va fi prezentat", a spus Antonescu.

Presedintele liberal a spus ca Viorel Catarama ar fi trebui exclus din partid dupa declaratiile sale din timpul campaniei, cand a spus ca PNL nu ar fi trebuit sa aiba un candidat propriu, deoarece nu are nicio sansa. "Conducerea Sectorului 2 trebuia sa-l dea afara pe Catarama daca acest partid era bine organizat. Partidul nu era bine organizat si nu l-a dat afara pe Catarama. Daca voi conduce partidul de poimaine incolo, partidul va fi organizat si va da afara asemenea provocatori de tip securist gen domnul Catarama", a comentat Antonescu.

Dupa ce Congresul extraordinar a votat modificarea Statutului in sensul propus de Antonescu, Viorel Catarama a renuntat sa-si mai depuna candidatura la sefia PNL, motivand ca nu a reusit sa indeplineasca noile conditii, de a propune o echipa de 32 de persoane.

Ulterior, seful PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a declarat ca el nu crede ca Viorel Catarama trebuie exclus din partid, opinand ca omul de afaceri s-a exclus singur, prin atitudini contrare partidului.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#viorel catarama, #radu stroe, #membru PNL, #excludere PNL , #PNL