Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Radu Stroe, exclus din PNL: Ma gandesc sa ma inscriu in PSD

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:22
3628 citiri
Radu Stroe, exclus din PNL: Ma gandesc sa ma inscriu in PSD
Foto:B1TV

Radu Stroe e fost exclus, luni, din PNL. Decizia a fost luata de Delegatia Permanenta a PNL cu o majoritate covarsitoare.

Stroe fusese propus pentru excludere inca din luna aprilie, dupa ce Crin Antonescu l-a acuzat de tradare. Luni, Delegatia Permanenta a consfintit aceasta propunere.

"Au fost 42 de voturi cu mine (voturi impotriva excluderii, n.red.), 12 abtineri, si 95 pentru", a declarat Radu Stroe la finalul sedintei, recunoscand ca a votat si el.

Radu Stroe a declarat ca excluderea sa este nestatutara si "incorecta".

"Motivatia excluderii mele este faptul ca am sustinut mentinerea USL, a partidului in guvernare. Am aratat ca viata, alegerile europarlamentare, a demonstrat ca decizia iesirii din USL a fost total gresita. Nu inteleg unde se indreapta partidul", a mai spus Stroe, precizand ca fata de Tariceanu, comportamentul conducerii PNL a fostluni "cel putin neelegant", acesta fiind dat afara de la sedinta.

"Mi se pare ca mare lucru nu mai e de sperat in acest partid", a subliniat el.

Radu Stroe a precizat ca "deocamdata" este deputat independent. Intrebat daca se gandeste sa se inscrie in PSD, acesta a raspuns: "Ma gandesc, ma gandesc".

Fostul ministru a reamintit ca la alegerile de duminica "PNL a luat sub 15% pe o decizie politica foarte gresita", "in raport cu cei peste 800 de primari, mii de consilieri, 150 de parlamentari", care, acum "taie frunza la caini", in conditiile in care "in 2012 electoratul a trimis PNL alaturi de PSD la guvernare".

Radu Stroe s-a aratat increzator in rezultatele viitorului congres, dar a spus ca deocamdata regreta "nespus ca PNL se indreapta cu pasi vertiginosi spre prapastie".

Fostul ministru a mai acuzat ca decizia trecerii europarlamentarilor PNL de la ALDE la grupul PPE "este nestaturara".

"Statutul prevede apartenenta noastra la ALDE si noi am votat azi intr-o veselie ca ne ducem dincolo. Pacat de Watson (Graham Watson, liderul ALDE - n.red.), de sprijinul acordat in perioade grele", a mai spus Radu Stroe, facand trimitere la evenimentele din 2012, care au culminat cu referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Haos in PNL: A inceput deja lupta pentru conducere - cine se bate pentru locul lui Antonescu LIVE

Radu Stroe l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru ca a demisionat - "Omul a realizat cum stau lucrurile", a spus el. Totodata, el l-a acuzat pe Crin Antonescu ca desi a anuntat ca demisioneaza, a ramas la conducerea partidului pana la congres.

"Astea sunt povesti (...) Domnul Antonescu n-a platit, ideea formala 'am demisionat, dar raman cu tine' nu e de demnitatea unui presedinte PNL", a mai spus Radu Stroe, anuntand ca e gata sa faca lobby pentru Calin Popescu Tariceanu, daca decide sa candideze la sefia PNL.

Radu Stroe a spus ca este "exclus" ca Antonescu sa mai fie prezidentiabilul PNL, pentru ca acesta "si-a incheiat cariera politica" aducand PNL in zona de 14% impreuna cu "diversi baieti care au foarte putina legatura cu partidul".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Radu Stroe exclus PNL, #Radu Stroe PSD, #Radu Stroe Tariceanu , #PNL