Radu Stroe: Basescu instiga autoritatile locale sa nu respecte legea

Vineri, 10 August 2012, ora 12:50
2506 citiri
Radu Stroe: Basescu instiga autoritatile locale sa nu respecte legea
Realitatea TV

Ministrul Administratiei, Radu Stroe, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca presedintele suspendat Traian Basescu incearca sa instige autoritatile locale la a nu respecta legea si deciziile Guvernului.

"Prin repetatele sale declaratii irationale si iresponsabile, cetateanul Basescu face un mare rau Romaniei si natiuniii romane. La ultima iesire a incercat sa instige autoritatile locale sa nu respecte legea si deciziile Guvernului. Reaminstesc cetateanului Basescu sa se opreasca in legatura cu instigarea institutiilor europene impotriva Romaniei si a romanilor", a sustinut Radu Stroe.

El a tinut sa insiste ca procesul prin care autoritatile locale vor verifica numarul de alegatori din Romania este legal.

"Guvernul Romaniei, prin memorandumul pe care l-a initiat, a luat hotararea sa respecte decizia Curtii Constitutionale din 3 august. Masurile sunt necesare pentru actualizarea listelor permanente. Nu era posibil sa nu luam in considerare cele noua categorii de persoane care trebuie eliminate de pe liste.

Actiunea se deruleaza legal. Ideea unui mini-recensamant si mersul din poarta in poarta a fost total abandonata si lucram numai institutional. Toate demersurile noastre scrise, toate discutiile noastre sunt numai cu institutiile abilitate. Aceia care spun ca nu respectam legea, ori cer institutiilor statului sa nu se supuna dispozitiilor luate de Guvern, practic mint sau nu cunosc legea. Nu este adevarat, se respecta legea, vom da articolele de lege la momentul potrivit.

Sper ca aceste informatii sa ajunga si in barlogul de unde cetateanul Basescu iese zilnic si profera minciuni si calomnii la adresa demnitarilor statului", a declarat ministrul Administratiei.

Guvernul scoate 9 categorii de persoane din listele electorale

Traian Basescu a facut public, joi, un memorandum emis de Guvern, prin care se solicita autoritatilor locale eliminarea de pe listele electorale permanente a noua categorii de persoane.

Printre acestea se numara nu doar persoanele decedate, care si-au pierdut dreptul de a vota sau romanii cu domiciliul in strainatate, dar si cei al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit sau persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe cale administrativa.

In mod surprinzator, prefectii si primarii trebuie sa comunice Guvernului si "persoanele care se identifica la un domiciliu intr-un numar ce nu se coreleaza cu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului".

Basescu ataca memorandumul lui Ponta: Primarii sunt pusi sa faca ceva ilegal

Presedintele suspendat i-a avertizat pe primari, ca ceea ce li se cere de la Bucuresti este ilegal.

"Este extrem de interesant ca li se cere, spre exemplu, sa identifice numarul persoanelor al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit. Nimeni care are actul de identitate expirat nu poate fi radiat de pe lista", a spus Traian Basescu.

Acesta s-a referit si la faptul ca fiecare cetatean e liber sa isi declare domiciliul singur, "nu poate sa vina nici doctor Ponta, nici Corlatean".

Numararea celor care au divortat si s-au casatorit, prevazuta in memorandum, i s-a parut lui Traian Basescu "una din marile aberatii", cata vreme nimeni nu isi schimba in asemenea situatii CNP-ul.

In acest context, Traian Basescu a atras atentia asupra faptului ca premierulVictor Ponta"a dat doua instructiuni catre Parchete" si le-a atras atentia primarilor ca li se cere ceva ilegal.

"Ii atentionez pe primari ca memorandumul aprobat de Guvern si circulara semnata de ministrul Administratiei, domnul Radu Stroe, contravin legii si ii rog prieteneste pe alesi in mod deosebit, pentru ca stiu cat valoreaza si cat de greu este sa obtii o functie aleasa, ii sfatuiesc prieteneste sa nu intre in acest lung sir al ilegalitatilor.

De altfel, ei nici nu au cum sa puna la dispozitie informatiile legale cu privire la ceea ce li s-a solicitat", a declarat Traian Basescu.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Radu Stroe actualizare liste electorale, #Radu Stroe memorandum liste electorale, #Radu Stroe Traian Basescu , #stiri Radu Stroe