Ministrul Radu Stroe si-a dat demisia - surse

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 13:17
7016 citiri
Ministrul Radu Stroe si-a dat demisia - surse

Ministrul de Interne Radu Stroe si-a dat demisia, joi dimineata, anunta surse citate de televiziunile de stiri.

Potrivit surselor, in locul lui Radu Stroe ar putea fi numit in functia de ministru de Interne Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, George Scutaru, liderul deputatilor liberali, sau Cristian David.

Tragedie aviatica in Apuseni: Stroe nu are nimic de reprosat

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, vicepremierul Gabriel Oprea ar urma sa asigure interimatul la conducerea Ministerului de Interne, pana la numirea unui nou ministru.

Radu Stroe si-ar fi dat demisia din fruntea ministerului dupa o discutie cu premierul Victor Ponta, care a avut anterior o discutie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Tragedie aviatica in Apuseni: Modul in care au actionat autoritatile, pas cu pas - raport

Radu Stroe ar fi trebuit sa participe, joi la ora 13:00, la comandamentul de iarna intrunit la Guvern, insa el nu s-a aflat pe lista ministrilor prezenti, sedinta fiind prezidata de vicepremierul Liviu Dragnea.

Radu Stroe va face declaratii la ora 15:00, iar premierul Victor Ponta la ora 15:15.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca il aprecieza pe Radu Stroe si activitatea pe care acesta a depus-o la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

El nu a dorit, insa, sa precizeze daca acesta si-a dat demisia din functia de ministru al MAI.

Marti seara, la o zi dupa producerea tragediei aviatice, ministrul de Interne nu avea nimic sa-si reproseze in legatura cu modul in care a fost organizata operatiunea de salvare, spunand ca nu isi reproseaza decat "ca accidentul a avut loc in mandatul sau".

Stroe: Imi reprosez ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia de la Cluj

Mai multi membri PNL s-au aratat deranjati de atitudinea lui Radu Stroe dupa accidentul aviatic din Apuseni si au cerut demisia lui.

Stroe a fost criticat dupa esecul operatiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, care au fost gasite dupa mai bine de sase ore de cautari si confuzii ale autoritatilor aflate in subordonarea ministerului pe care Stroe il conduce.

Tragedie aviatica in Apuseni: Stroe: Nu am de ce sa-mi dau demisia

El a fost criticat si pentru ca nu a intrunit o celula de criza si pentru ca nu a dat ordin sa fie folosit sistemul performant de localizare a telefoanelor pe care statul il detine.

Radu Stroe nu este singurul care a ramas fara functie dupa tragedia de luni seara, Aleodor Francu demisionand din functia de director al Romatsa, iar Ion Burlui de la sefia IGSU. Totodata, premierul Victor Ponta l-a demis si pe secretarul de stat din MAI Catalin Chiper si a cerut inlocuirea sefului STS, Marcel Opris.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Radu Stroe demisie, #ministru interne demisionat , #demisie