Primarul Sectorului 2 anunta anularea taxei de habitat pentru persoane juridice: "A fost o mare nedreptate"

Luni, 22 Februarie 2021, ora 20:53 5015 citiri
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din Bucuresti FOTO Facebook

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anuntat luni, 22 februarie, ca taxa de habitat pentru persoane juridice a fost "o mare nedreptate" si ca va fi anulata, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de joi regasindu-se un proiect de hotarare pe aceasta tema.

"Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o mare nedreptate inca de la inceput. O anulam. (...) Am promovat un proiect de hotarare care sa anuleze taxa de habitat pentru persoane juridice incepand cu 1 iulie si sa le permita sa treaca pe noul sistem bazat pe principii solide si corecte: 'platesti cat arunci' si 'poluatorul plateste'. Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept in Sectorul 2", a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, intregul sistem bazat pe taxa nu tinea cont de cine, ce arunca la gunoi.

"Eram toti pusi la gramada si factura finala se impartea dupa niste criterii arbitrare. Astfel apareau anomalii, mai ales in cazul persoanelor juridice. Afaceri mici, la inceput de drum, desi nu prea aveau activitate si nu generau cantitati mari de deseuri, plateau pentru gunoi cat nu incasau. Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o supapa pentru un sistem negandit. Toate sumele care nu ieseau la calcul au fost puse pe umerii antreprenorilor. Pe termen lung, asta poate fi fatal. Cand duci spre faliment micii intreprinzatori, intreaga societate e afectata. Mai ales in Romania, unde coloana economiei e formata din IMM-uri. Am ajuns in punctul in care putem repara aceasta eroare", a adaugat Radu Mihaiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News