Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primăria Sectorului 2 a dat jos pancarta cu denumirea parcului Tolbuhin, după invazia Rusiei în Ucraina

Joi, 24 Februarie 2022, ora 12:59
4801 citiri
Primăria Sectorului 2 a dat jos pancarta cu denumirea parcului Tolbuhin, după invazia Rusiei în Ucraina
Fiodor Ivanovici Tolbuhin a fost un mareșal rus, unul dintre principalii comandanți militari sovietici din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. FOTO: Facebook / Radu Mihaiu

Edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a decis să înlăture denumirea parcului Tolbuhin – numit așa după mareșalul Fiodor Ivanovici Tolbuhin – în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. Denumirea parcului a mai făcut obiectul unor controverse în trecut.

„Acum un an de zile Consiliul Local al Sectorului 2 a trimis o cerere către CGMB pentru schimbarea denumirii parcului `Tolbuhin` în `Grădina Mătăsari`. În contextul zilei de astăzi, până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va pronunţa pe această speţă, am decis înlăturarea totemului cu denumirea parcului”, a scris pe Facebook edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

La finalul anului 2020, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că vrea consultare publică pentru schimbarea numelui parcului Tolbuhin. Edilul a declarat că își dorește recuperarea identității și promovarea unor simboluri istorice valoroase românești.

Pe lista sunt Eftimie Predoleanu, un apreciat comerciant din secolul trecut, filozoful Mircea Eliade si Mătăsari, pentru a aminti că în zonă locuiau negustorii care vindeau mătăsuri în Obor.

Schimbarea numelui parcului din Sectorul 2 a mai fost in discuție anii trecuți, dar demersul a eșuat după ce Ambasada Rusiei s-a împotrivit.

Fiodor Ivanovici Tolbuhin a fost un mareșal rus, unul dintre principalii comandanți militari sovietici din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ulterior el a devenit membru în Sovietul Suprem al URSS.

Putin a ordonat trupelor sale să atace Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Liderii american, europeni, ai NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Prizonieri ruși filmați în timp ce rosteau ”Slava Ukraini”. Operațiune spectaculoasă de capturare lângă Donețk VIDEO
Soldații ucraineni din batalionul 24 de asalt „Aidar” au capturat un grup de ocupanți ruși în regiunea Donețk. Videoclipul operațiunii a fost publicat de serviciul de presă al...
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
#radu mihaiu, #Primaria Sectorului 2, #parc, #ambasada Rusiei, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina