Cum sunt sabotate primăriile de sector care vor să aranjeze spațiile verzi ale Bucureștiului. „Administrația Parcurilor din Capitală trebuie desființată”

Autor: N.G.
Marti, 17 August 2021, ora 18:59
3153 citiri
Cum sunt sabotate primăriile de sector care vor să aranjeze spațiile verzi ale Bucureștiului. „Administrația Parcurilor din Capitală trebuie desființată”
Lacul din Parcul Național. Foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că este necesară desființarea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București ALPAB). Acesta susține că instituția pe care o conduce se luptă de patru ani pentru a prelua în administrare lacul din Parcul Național, dar conducerea ALPAB se opune.

Toate obiectivele ALPAB din Sectorul 2 (și din restul Bucureștiului) sunt într-o stare deplorabilă. Parcul Circului a ajuns o ruină. Malul lacului Tei e năpădit de buruieni. Parcul Verdi nu îl aranjează, dar îl împart prin contracte ilegale băieților dispuși să mai toarne o afacere bănoasă pe cârca statului. Pe tot ce pune mâna ALPAB fie se transformă în pârjoală, fie e concesionat pe 2 lei unor prieteni. Așa nu se mai poate”, susține Radu Mihaiu într-un mesaj transmis pe Facebook.

Mesajul integral al primarului Radu Mihaiu:

Dacă Nicușor Dan nu are îndrăzneala să o spună, atunci o zic eu - Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București trebuie desființată.

Pe lângă că nu își face treaba deloc, ALPAB mai și pune bețe în roate celor care sunt dispuși să pună umărul la treabă. Au trecut luni bune de când am cerut în administrarea noastră lacul din Parcul Național pentru a-l curăța și pentru a porni un proiect de reabilitare a parcului, dar și a malurilor care sunt efectiv surpate. De 4 ani Primăria Sectorului 2 tot încearcă să preia acest lac aflat în mijlocului parcului nostru. Ne-au tot plimbat cu tot felul de motive. Ne-au cerut hârtii peste hârtii, iar acum ne cer inexplicabil să reluăm procedura de la început.

Motivul real? ALPAB se opune. Într-o adresă internă pe această temă directorul general al acestei instituții afirmă că ”Lacul Național este întreținut, amenajat și pus la dispoziția vizitatorilor Parcului Național...” drept urmare ”nu susține” transmiterea acestui lac către noi fiindcă nu e nevoie.

Serios? Domnule director general, când ați fost ultima oară să verificați ”întreținerea” acestui lac? Rațele abia se mai deplasează printre gunoaie. Malurile dau să cadă. Insula aflată de ani de zile sub lacăt e plină de deșeuri. Despre ce vorbiți?

Toate obiectivele ALPAB din Sectorul 2 (și din restul Bucureștiului) sunt într-o stare deplorabilă. Parcul Circului a ajuns o ruină. Malul lacului Tei e năpădit de buruieni. Parcul Verdi nu îl aranjează, dar îl împart prin contracte ilegale băieților dispuși să mai toarne o afacere bănoasă pe cârca statului. Pe tot ce pune mâna ALPAB fie se transformă în pârjoală, fie e concesionat pe 2 lei unor prieteni. Așa nu se mai poate.

Și mâine putem prelua aceste obiective în administrarea noastră. Cerem asta. Am cerut Lacul Național. Am cerut Parcul Verdi. Le luăm și pe celelalte. Iar de ALPAB nu mai e nevoie. Să se ducă și să ne lase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#radu mihaiu, #lac, #ALPAB, #Bucuresti, #desfiintare, #NIcusor Dan , #stiri Radu Mihaiu