Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este deputatul PSD care ar fi fost convins de Dănuţ Pop, recent săltat de DNA, să angajeze un consilier la biroul său

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 03:25
8693 citiri
Cine este deputatul PSD care ar fi fost convins de Dănuţ Pop, recent săltat de DNA, să angajeze un consilier la biroul său
Deputatul PSD Radu Mihai Cristescu a recunoscut că a primit o recomandare de angajare de la liderul PER FOTO Facebook / Radu Mihai Cristescu

Președintele Partidului Ecologist Român (PER) Dănuț Pop a fost plasat joi, 10 noiembrie, în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit 10.000 de euro pentru a convinge un parlamentar să angajeze o anume persoană la cabinetul său.

Dănuţ Pop a fost reţinut miercuri de DNA sub acuzaţia că, în perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe (4.000 euro - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 şi 10.000 lei - februarie 2022).

La schimb, Pop ar fi promis că-l va convinge pe deputatul PSD Radu Cristescu să angajeze o anumită persoană într-o funcție de consilier la cabinetul său parlamentar. Într-o declarație pentru G4Media, Cristescu recunoaște că a primit o recomandare de angajare de la Pop.

"Aveam nevoie de un consilier parlamentar. Pop mi-a zis ca îmi recomandă pe cineva. Dănuţ Pop mi-a recomandat, ca şi alţi prieteni, o doamnă, care a venit, a discutat, am angajat-o în ianuarie, dar doamna nu s-a obişnuit cu munca asta, nu s-a integrat şi şi-a dat demisia după o lună şi puţin”, susține Radu Cristescu.

Deputatul PSD mai susține apoi că vorbește zilnic cu Pop și că acesta nu ar fi „capabil de așa ceva”.

„Sincer vă spun, sunt stupefiat. El nu e capabil de aşa ceva, nu e omul care să ceară bani. Nu îl cred în stare de aşa ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Povestea e foarte scurtă, chiar banală (...). Vorbesc în fiecare zi cu el, e din Baia Mare, de acolo unde sunt şi eu", a mai relatat deputatul.

Traseist cu CV de negăsit, dar cu casă în America Centrală

Radu Cristescu, cel care l-ar fi ajutat pe Dănuț Pop, reușea în 2020 să se descurce doar cu 121 de lei pe lună. În același timp acesta deținea o casă de vacanță în America Centrală, cumpărată în 2018, cu toate că în tot anul a câștigat 4.660 de lei.

Deputatul PSD, Radu Mihai Cristescu, a depus în ultimii ani o serie de declarații de avere dubioase, cu povești care nu se leagă. În afară de o casă de vacanță cumpărată în 2018 din America Centrală și un ceas de 9.000 de euro, declarația de avere a social-democratului este complet goală, fără măcar conturi la bancă, semn că fie acestea nu au fost declarate, fie deputatul își ține banii la saltea.

Celelalte declarații de avere ale lui Cristescu sunt la fel de ciudate. Înainte să intre în Parlament, acesta a declarat că a avut în 2020 un venit total de 1.462 de lei, bani încasați de la o firmă. Practic, în anul pandemiei, acesta a trăit cu 121 de lei pe lună. În 2018, anul în care deputatul PSD și-a cumpărat casa din America, singurul venit al acestuia a fost o indemnizație din partea SPC Elite Consulting din București de 4.660 de lei. Social-democratul ar fi trăit astfel cu aproximativ 388 de lei pe lună.

Traseist cu studii fantomă

Înainte să ajungă la PSD în august 2019, Cristescu a cutreierat numeroase alte partide. În 2011, acesta era membru PDL, iar mai apoi câțiva ani mai târziu acesta ajunge îm PMP, unde ocupă și o funcție de vicepreședinte, fiind considerat un apropiat al Elenei Udrea, precum și al fostului președinte Traian Băsescu. În 2016 candidează din partea partidului la alegerile pentru primăria Sectorului 2 din Capitală, însă obține abia 2%. Cristescu mai stă în PMP până în 2019, când pleacă cu scandal din partid și se înscrie în Partidul România Unită (PRU). Câteva luni mai târziu acesta ajunge în PSD.

Conform paginii de Facebook, Radu Cristescu ar fi urmat studiile la Institutul Agronomic Ion Ionescu de la Brad din Iași. Cu toate astea, încă din 2011, când a fost numit la ADS, Cristescu a evitat de fiecare dată, în toate funcțiile în care a fost numit, să-și publice CV-ul ori să dea detalii cu privire la studiile sale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Mihai Cristescu, #Presedinte PSD, #deputat PSD, #angajare cu pile, #cabinet parlamentar, #danut pop , #PSD