Ziaristii constanteni, in razboi cu Radu Mazare

Marti, 17 Iunie 2008, ora 12:15 2661 citiri

Radu Mazare, din ziarist si proprietar de institutii de presa devenit primar, a reusit sa isi puna in cap o buna parte a jurnalistilor constanteni, cea mai recenta cauza fiind condamnarea ziaristei Feri Predescu sa-i plateasca 50.000 de lei.

Scos din anonimat de apelativul presedintelui de atunci al Romaniei, Ion Iliescu, "mai animalule" Radu Mazare a lasat redactia pentru primarie si, aflat la al treilea mandat, conduce la Constanta destine si telegondole.

Jurnalista Feri Predescu din Constanta a fost condamnata sa-i plateasca primarului Radu Mazare daune de 50.000 de lei (500 de milioane de lei vechi), dupa ce s-a referit, la Realitatea Tv, la legaturile dintre edil si un clan de mafioti, conform site-ului Jurnalismonline.ro.

Cotidianul constantean Cuget Liber a publicat, luni, un editorial pe aceasta tema, sub semnatura lui Betty Fripis:

"Un pumn in gura presei, un precedent care poate fi periculos sau inca o pata pe obrazul nespalat al justitiei. Cam asa as putea cataloga decizia pronuntata de curand de judecatorii Tribunalului Constanta, prin care ziarista Feri Predescu este obligata sa-i plateasca primarului despagubiri morale de 50.000 de lei", scrie jurnalista constanteana, in apararea colegei de breasla.

Editorialista de la Cuget Liber remarca si faptul ca primarul Radu Mazare a scapat, insa, nepedepsit de judecatorii constanteni, intr-o situatie similara, pentru declaratiile jignitoare la adresa fostului ministrul Sulfina Barbu.

Razboiul clanului PSD cu presa constanteana are, insa, mai multe episoade. In urma alegerilor de la 1 iunie, Nicusor Constantinescu si-a mentinut mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, iar Radu Mazare este din nou primar al municipiului Constanta, edilul laudandu-se ca judetul sau este cel mai rosu din tara.

Duminica, dupa inchiderea urnelor, la sediul PSD era sarbatoare, mai noteaza cotidianul constantean. Intre jurnalistii prezenti, se aflau un reporter si un fotoreporter de la Cuget Liber, ziarul anti-Mazare in Constanta, precum si o echipa de la CTV, considerata televiziunea liberalilor.

La ordinul lui Constantinescu, jurnalistii de la institutiile amintite au fost scosi din sediul PSD de catre garzile de corp din institutie.

Potrivit ziaristilor de la Cuget Liber, purtatorul de cuvant al CJ, Cristian Moldovanu, le-a spus ulterior ca nu e nimic personal, "pur si simplu astea sunt ordinele: fara Cuget liber", mai scrie cotidianul constantean.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News