Turismul sexual, solutia lui Mazare pentru Romania. ANAT e de acord

Sambata, 14 August 2010, ora 14:39 6042 citiri
Foto: Arhiva

Radu Mazare a sugerat ministerului Turismului sa schimbe strategia si sa nu mai foloseasca frunza si TUI pentru a atrage germani care vin cu 20 de euro pe zi, ci fetele frumoase ale Romaniei pentru a aduce pe litoral arabi si rusi.

Radu Mazare si-a expus propunerea la intalnirea de la Mamaia dintre Elena Udrea si primarii de pe litoral, informeaza Evenimentul Zilei.

"Trebuie sa vindem cea mai buna imagine din Romania, fetele frumoase, nu este nicio rusine", a incercat sa-i lamureasca primarul Constantei, dand ca exemplu Venezuela, cunoscuta pentru fetele frumoase si pentru distractii.

"Statiunea Mamaia poate sa atranga turisti bogati si care nu sunt interesati de cum e vremea, daca ploua sau sunt 24 grade, ca arabii nu vin la Mamaia ca sa faca plaja, vin la distractie si sa cheltuie bani", a mai spus primarul Constantei.

Ministrul Turismului, Elena Udrea nu a respins ideea, dar a primit-o cu prudenta. Ea precizat totusi ca Romania si-a prezentat deja oferta turistica in Dubai, iar la Moscova avem un centru de informare turistica.

Ideea a entuziasmat-o, insa, pe Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Cred ca nu are rost sa nu admitem ca avem fete frumoase si ca asta, la un moment dat, ne-ar putea diferentia de alte tari. Rusii, arabii ar cauta o destinatie atractiva in care sa poata cheltui mult", a spus aceasta.

Intrebata daca acesta nu e turism sexual, sefa ANAT a recunoscut fara ezitare ca "sunt foarte multe tari care mizeaza pe turismul sexual".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News