Stenograme in dosarul lui Mazare - ce intelegeri avea cu Elan Schwartzenberg

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 19:42
6615 citiri
Stenograme in dosarul lui Mazare - ce intelegeri avea cu Elan Schwartzenberg
Foto: reportervirtual.ro

Noi stenograme date publicitatii de procurorii anticoruptie sugereaza implicarea lui Elan Schwartzenberg in dosarul in care Radu Mazare este acuzat de luare de mita.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) il suspecteaza pe omul de afaceri ca ar fi intermediat spaga de 175.000 de euro pe care primarul Constantei ar fi primi-o de la constructorul israelian al carierului de locuinte sociale Henri Coanda.

Potrivit interceptarilor din 1 septembrie 2011, Mazare ar fi urmat sa mearga intr-o calatorie in Israel, aranjamentele fiind facute de omul de afaceri.

Primele interceptari in dosarul Mazare - Avocatul primarului sustine ca ele nu exista (Video)

"Elan Schwartzenberg: Neata, Radule! Te-am urmarit ieri, foarte bun.

Radu Mazare: Auzi? A..pai tu mi-ai si luat biletul de avion?

Elan Schwartzenberg: Eu nu m-am ocupat de nimic, s-a ocupat baiatul meu cu paluga...

...

Radu Mazare: Ma, nu vorbesc de Egipt, ca aia, cand vii tu, aia e rezolvata, aia ma decontez la tine...

Elan Schwartzenberg: A...am inteles!

Radu Mazare: Eu vorbesc de Israel.

Elan Schwartzenberg: Dincolo ti-am facut o rezervare a...din, din 2 ratiuni am facut-o asa, Radu, ca sa intelegi.

...

Radu Mazare: Bine, ma! Bine, ok! Da, tu, tu, tu..si tu ma astepti acolo?

Elan Schwartzenberg: Eu te astept personal, eu plec cu o zi inainte, ca am o alta treaba, te astept acolo personal la aeroport."

Mazare: Sunt interceptat de cand e Basescu pe scaun. In Israel am fost la maciuci (Video)

Procurorii sustin ca scopul acestei vizite era deschiderea unor conturi in care omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul companiei care s-a ocupat de constructia locuintelor sociale, ar fi livrat banii prin intermediul lui Elan Schwartzenberg.

Peste 130.000 de euro, livrati in conturi din Israel

Pe 13 septembrie 2011, Elan Schwartzenberg a facut primele plati in conturile edilului si ale fratelui acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazare, in valoare de 95.000 de euro, respectiv 40.000 de euro, sustine DNA. Conturile au fost deschise la Israel Discount Bank.

Radu Mazare, eliberat - va fi cercetat sub control judiciar

Radu Mazare este cercetat in libertate sub control judiciar, in urma deciziei de miercuri seara a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Magistratii au respins cererea de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorilor anticoruptie, care il acuza pe primarul Constantei de luare de mita pentru favorizarea constructorului cartierului de locuinte sociale Henri Coanda.

Pe langa Radu Mazare, judecatorii instantei supreme au hotarat sa il elibereze si pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, el fiind acuzat de dare de mita.

Decizia magistratilor nu este, insa, definitiva, ci poate fi atacata cu recurs. De altfel, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a afirmat ca va contesta hotararea Curtii Supreme.

Potrivit DNA, Avraham Morgenstern este acuzat ca a vrut sa isi asigure castigarea contractului de construire a campusului social Henri Coanda, program lansat de primarul Constantei. Astfel, in cursul anului 2011, Morgenstern i-ar fi dat lui Mazare suma totala de 175.000 de euro, pentru ca edilul sa-i faciliteze castigarea licitatiei, contract in valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Ordonantele de retinere emise de procurori mai arata ca banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore.

Elan Schwartzenberg, implicat in dosarul de mita al lui Radu Mazare - ce acuzatii ii aduce DNA (Video)

Elan Schwartzenberg ar fi implicat in dosarul de mita al primarului Constantei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Anchetatorii il acuza pe Schwartzenberg ca ar fi intermediat darea si luare de mita intre edil si omul de afaceri israelian.

In plus, Alexandru Mazare, senator PSD si fratele primarului Constantei, Radu Mazare, este suspectat de procurori de luare de mita. El nu a putut fi chemat la audieri pentru ca nu se afla in tara.

Fratele lui Radu Mazare, suspectat si el de luare de mita: Au impartit banii frateste

Anchetatorii cred ca Alexandru Mazare a impartit cu fratele sau mita de 175.000 de euro primita de la omul de afaceri care a ridicat cartierul de locuinte sociale din Constanta.

Mai mult, Alexandru Mazare l-ar fi ajutat pe fratele sau sa disimuleze provenienta banilor cu ajutorul unor firme off shore din alte state. El va fi chemat la DNA imediat ce se va intoarce singur in tara sau indata ce va fi depistat, peste hotare, de oamenii legii..

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Elan Schwartzenberg Mazare, #Elan Schwartzenberg Mazare stenograme, #Radu Mazare Israel , #DNA