Romanii din PPE cer dezavuarea publica a comportamentului lui Mazare

Luni, 27 Iulie 2009, ora 14:51 1275 citiri
Foto: Gardianul

Europarlamentarii romani din grupul Partidului Popular European (PPE) i-au adresat presedintelui Partidului Socialistilor o scrisoare deschisa in care spun ca Radu Mazare a adus "prejudicii grave imaginii Romaniei si, implicit, Uniunii Europene" si cer dezavuarea publica a comportamentului acestuia.

Parlamentarii PPE din delegatia Romaniei au adresat luni o scrisoare deschisa presedintelui Partidului Socialistilor Europeni (PSE), Poul Nyrup Rasmussen, prin care atrag atentia asupra faptului ca este "inacceptabila expunerea publica a uniformei si a insemnelor Armatei germane din timpul celui de al Doilea Razboi mondial".

Din PPE fac parte europarlamentari romani precum Monica Macovei, Theodor Stolojan, Ioan Mircea Pascu, Sebastean Bodu, Marian-Jean Marinescu, Elena Basescu, Laszlo Tokes si Traian Ungureanu.

"Domnul Radu Mazare, membru marcant al Partidului Social Democrat, afiliat familiei politice a social-democratilor, si primar al Constantei, un oras important al Romaniei, a participat la un eveniment local purtand uniforma si insemnele Armatei germane din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Acest gest incalca atat normele europene, cat si prevederile legilor statului roman care interzic organizatiile si simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob si propagarea imaginii persoanelor vinovate de savarsirea de crime impotriva pacii si umanitatii", se arata in documentul semnat de romanii din PPE.

Europarlamentarii romani fac referire si la reactiile negative la nivel international.

"Gestul incalificabil al domnului Mazare a adus prejudicii grave imaginii Romaniei si, implicit, a Uniunii Europene, provocand reactii internationale de protest ample si vehemente", scriu romanii.

"Va asiguram ca poporul roman nu aproba si nu impartaseste acest gen de conduita iresponsabila si imorala. Atitudinea domnului. Radu Mazare este un caz strict personal si izolat.

Asemenea comportamente se situeaza complet in afara valorilor morale comune, pe care familiile noastre politice le promoveaza. Speram ca Partidul Socialistilor Europeni va dezavua public acest comportament inadmisibil si va face tot ce e necesar pentru ca el sa nu se repete", se mai evidentiaza in scrisoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News