Radu Mazare si Decebal Fagadau, trimisi in judecata pentru vanzarea nelegala a 13 terenuri din statiunea Mamaia

Miercuri, 30 Decembrie 2020, ora 11:51
3666 citiri
Radu Mazare si Decebal Fagadau, trimisi in judecata pentru vanzarea nelegala a 13 terenuri din statiunea Mamaia
FOTO: Constanta de azi

Fostii primari ai municipiului Constanta - Radu Mazare si Decebal Fagadau - au fost trimisi in judecata de DNA Constanta, in doua dosare distincte, pentru abuz in serviciu, in legatura cu vanzarea nelegala a unor terenuri din statiunea Mamaia, prejudiciul fiind de peste 1,8 milioane de euro.

Astfel, in primul dosar, Radu Mazare, la data faptei primar al municipiului Constanta, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

In acelasi dosar, a fost deferita justitiei Marcela Enache, la data faptei secretar al municipiului Constanta, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la abuz in serviciu.

In al doilea dosar, Decebal Fagadau, la data faptei viceprimar cu atributii de primar al municipiului Constanta, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, iar Marcela Enache pentru complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2007 - 2012, Radu Mazare si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de dispozitiile legale, in sensul ca ar fi dispus vanzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanta in alte conditii decat prin licitatie publica (negociere directa) si fara ca rapoartele de evaluare sa fi fost aprobate de Consiliul Local.

De asemenea, terenurile respective, situate in statiunea Mamaia, in imediata vecinatate a plajei ori in zone cu un potential turistic si comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tabacariei etc.), ar fi fost vandute la preturi mult diminuate, imprejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanta un prejudiciu in valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru cumparatori.

In demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Marcela Enache, care, in calitate secretar al municipiului Constanta, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzactiilor respective.

Conform DNA, in cursul anului 2015, in aceeasi maniera ar fi actionat si inculpatii Decebal Fagadau si Marcela Enache, care, si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de dispozitiile legale in legatura cu vanzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanta.

Prin aceste demersuri inculpatii ar fi produs patrimoniului municipiului Constanta un prejudiciu in valoare de 133.688 euro, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru cumparatori.

Primaria municipiului Constanta a transmis ca se constituie parte civila in procesul penal cu sumele mentionate.

In cele doua cauze au fost dispuse masuri asiguratorii.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanta cu propunerea de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cele doua cauze.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Radu Mazare, #decebal fagadau, #DNA, #dosar, #Constanta, #Mamaia, #coruptie , #DNA