Radu Mazare si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in PSD

Joi, 19 Martie 2015, ora 21:14
8289 citiri
Radu Mazare si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in PSD
Foto: Romania TV

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, joi seara, ca si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in Partidul Social Democrat.

"Nu mai imi spuneti presedinte PSD Constanta ca mi-am dat demisia din toate functiile din partid. Nu si din calitatea de membru de partid ca pierdeam primaria. Pana in vara renunt si la functia de primar", a declarat Radu Mazare la Romania TV.

Edilul Constantei a precizat ca nu a vorbit cu nimeni din conducerea PSD si ca nimeni nu i-a cerut sa isi dea demisia, decizia apartinandu-i in totalitate.

Mazare, despre denunturile lui Strutinsky si Martin: Soparle bagate de procurori

"Nu. Nu am avut nicio discutie cu nimeni. Astazi dupa plimbarea cu caiacul pe care am facut-o linistit pe mare mi-am dat seama ca trebuie sa scriu aceasta demisie. Am scris-o. Nu mi se pare in regula ca un partid sa te considere vinovat cand un procuror incepe o urmarire penala impotriva ta.

Nu mi se pare ca este echitabil si ca are legatura cu prezumtia de nevinovatie. Pe teoria noua de curatare in partid daca mi se intampla ce mi s-a intamplat acum doua zile, trebuia sa plec. M-a mahnit si ma mahneste aceasta obedienta fata de procurori pe care o au cei de la conducerea partidului. In curand voi renunta si la functia din PSD si sa faca ce vor cu partidul lor", a adaugat Radu Mazare.

Edilul Constantei a spus de mai multe ori in timpul interventiei sale ca vrea sa renunte de tot la viata publica, pentru ca nu mai rezista.

"Eu nu dorm linistit. Dorm cu geanta la cap ca te cheama procurorul si te trezesti in fata unei povesti de te doare capul. (...) Nu traiesc o viata deloc placuta. Asta m-a determinat si mi-am dat seama ca nu am pentru ce sa traiesc asa cu geanta la usa. (...)

Fiecare om mai are dreptul si la viata lui. E adevarat ca poate dintr-un anumit unghi poate fi privit ca un gest de lehamite. As vrea sa pot sa mai rad si eu. Eu nu mai rad in ultima vreme. Pentru ce?", a adaugat edilul.

Vorbind despre dosarul sau, Radu Mazare a explicat ca prejudiciul de 26 de milioane de euro fost calculat de specialistul DNA, care a spus ca tarifele de salubrizare din Constanta sunt mult prea mari, dar ca acest lucru nu ar fi real. Edilul din Constanta a facut si o comparatie cu alte cateva orase din Romania dorind sa arate ca specialistul DNA s-a inselat.

"Constanta - maturat manual 7 lei pe mia de metri patrati, Cluj Napoca 10 lei, Tulcea 13,7 lei. Maturat mecanizat Constanta 5 lei, 9,60 lei Cluj, 8,5 Ploiesti, 11 lei Tulcea. Stropit strazi 4 lei Constanta, Ploiesti 15,5 lei, Tulcea 11,5 lei. Colectare deseuri 25 de lei pe metru cub la Constanta, 57 de lei la Cluj, 57,03 de lei la Tulcea", a spus Radu Mazare.

Radu Mazare se simte "haituit": Sunt o tinta, un trofeu. Vreau si eu sa traiesc! (Video)

Primarul din Constanta s-a declarat dezamagit de clasa politica din aceste zile si de modul in care se face politica in Romania.

"Politicul nu mai face doi bani in Romania de astazi. Cine conduce Romania de astazi nu mai este politic si nu mai zic nimic ca iar imi fac rau. Nu ma puteti sa ii mai comentez pe cei de la Bucuresti ca am fost foarte clar: le este frica si de umbra lor. Tremura chilotii pe ei", a adaugat Radu Mazare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Radu Mazare demisionat functii PSD, #Radu Mazare demisie functii PSD, #Radu Mazare DNA , #primar Constanta