Radu Mazare se cearta si cu turcii

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 09:45 3481 citiri
Foto: Arhiva

Radu Mazare a suparat si comunitatea musulmana din Constanta dupa ce a avizat ridicarea unei cladiri la o distanta mult prea mica de o moschee.

"Desi aprobarea de constructie stipula clar ca distanta minima trebuie sa fie de trei metri, cladirea - care acum este gata in proportie de 95% - se afla doar la 1,20 m de Geamia Hunchiar!", precizeaza muftiul Iusuf Muurat, seful cultului musulman, anunta Evenimentul Zilei.

Reprezentantii musulmani i-au spus edilului Constantei ca aceasta constructie este ilegala, acuzandu-i pe subordonatii lui Mazare de ineficienta si dezinformare.

"Dar toti cei prezenti la iesirea primarului mi-au spus ca, de fapt, a fost doar un teatru ieftin, prin care a incercat sa ne arunce praf in ochi", a mai declarat seful musulmanilor din Romania reactia lui Mazare.

Situatia moscheei Geamiei Hunchiar, aflata la intrarea in Piata Ovidiu, in zona peninsulara, este una foarte sensibila, avand in vedere ca face parte din cladirile de patrimoniu clasa A.

Muftiul Muurat a obtinut de la statul turc o sponsorizare de 230.000 de euro pentru reabilitarea acestui monument, iar Turcia acorda acesti bani daca se pastrareaza distanta de minimum trei metri a oricaror cladiri construite in apropiere.

Astfel, comunitatea turca, cat si cea tatara au precizat ca se simt tradate de primarul Mazare din cauza constructiei ilegale aprobate tacit de acesta.

"Inainte de alegeri, am semnat un protocol de sustinere cu Domnia Sa, dar acum se pare ca a uitat de el", adauga muftiul Murat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News