Radu Mazare s-a indragostit la prima vedere de parasuta

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 15:02 2773 citiri

Primarul Constantei, Radu Mazare, a deschis, sambata, competitia aviatica care se desfasoara in Mamaia, printr-un salt cu parasuta efectuat in tandem de la o inaltime de 3.000 de metri.

Edilul s-a antrenat la Aerodromul Tuzla, efectuand pentru prima data in viata sa un astfel de salt, cu doar doua zile inainte de inceperea concursului.

Radu Mazare, cunoscut ca un mare pasionat al sporturilor extreme nautice, a afirmat ca primul sau salt in tandem cu parasuta s-a transformat in "dragoste la prima vedere" pentru parasutism. Odata cu Mazare, a sarit pentru prima oara cu parasuta si fiul acestuia, Raducu.

Dupa antrenamentul de parasutism, primarul Constantei i-a invitat in statiunea Mamaia pe pilotii straini sositi pentru a participa la World Elite Acrobatic Formula, dandu-le acestora lectii de kite-surf, sportul preferat al lui Radu Mazare.

Mamaia World Elite Aerobatic Formula este primul concurs de acrobatie aeriana sub egida Federatiei Aeronautice Internationale (FAI) ce se desfasoara in tara noastra, fiind organizat de Regional Air Service (RAS) - Aerodromul Tuzla si de multiplul campion mondial la acrobatie aeriana Jurgis Kairys, cu sprijinul financiar al Primariei Constanta si Consiliului Judetean, cheltuielile totale fiind de aproape un milion de euro.

Administratia locala contribuie cu suma de 450.000 de euro, alte cateva sute de mii de euro provenind de la diferiti sponsori.

La competitie participa opt piloti, campioni mondiali si nationali la acrobatie aviatica, din Spania, Franta, Rusia, SUA, Marea Britanie si Ungaria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News