Radu Mazare ramane in inchisoare

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 20:53 6606 citiri
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax Foto/Hepta.ro

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins contastatia in anulare, prin care Radu Mazare solicita sa-i fie anulata condamnarea de noua ani de inchisoare primita in dosarul retrocedarilor ilegale de plaje.

Decizia instantei este definitiva.

Radu Mazare a declarat in sala de judecata ca a fost extradat din Madagascar pentru a fi prezentat in Romania "ca un trofeu" inainte de alegeri, iar predarea sa autoritatilor romane a fost "frauduloasa".

"Sigur ca numele meu e si notoriu si controversat. De-a lungul carierei m-am straduit sa fac lucruri bune si sa-i ajut pe multi. Aducerea mea s-a facut inainte de alegeri pentru a fi prezentat ca pe un trofeu. Acolo fiind (in Madagascar - n.r.), s-au facut presiuni in fiecare zi asupra mea pentru a semna ca sunt de acord sa renunt la legea din Madagascar. Eu am cerut sa fiu prezentat in fata unui judecator. (...) A inceput ca o procedura de extradare legala si a sfarsit ca o predare frauduloasa. Scopul este evident. Am vazut o corespondenta a Interpol si am vazut ca cei de acolo se grabeau sa ma predea fara a fi prezent in fata unui judecator", a spus Mazare.

Pe de alta parte, avocatul lui Mazare a solicitat ca fostul primar sa fie trimis inapoi in Madagascar, pentru a fi reluata procedura de extradare, insa judecatorii au respins aceasta cerere.

In mai 2019, Radu Mazare a fost adus sub escorta in Romania, fiind extradat din Madagascar, pentru a executa o condamnare de noua ani de inchisoare primita in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri si plaje din Constanta si Mamaia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii