Radu Mazare ramane in "beciul domnesc" (Video)

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 22:47
6188 citiri
Radu Mazare ramane in "beciul domnesc" (Video)

Radu Mazare nu scapa de "beciul domnesc", dupa de judecatorii de la curtea suprema au decis miercuri ca Radu Mazare sa fie cercetat in continuare in arest preventiv.

Astfel, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis recursul formulat de procurorii DNA, dupa ce anterior Radu Mazare primise pe 22 mai o decizie favorabila din partea instantei privind inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Nici omul de afaceri Sorin Strutinsky nu scapa de gratii. Si el ramane in arestul preventiv.

Radu Mazare ar putea scapa de "beciul domnesc"

Radu Mazare se afla in arest preventiv din 2 aprilie.

Daca Mazare are sanse sa plece acasa, colegul de celula Vanghelie ramane in arest

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. In perioada 2008 - 2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

Radu Mazare a demisionat de la primarie: Constanta si constantenii au fost sufletul meu (Video)

In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - circa 335 milioane de euro", preciza DNA.

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006 - 2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

"In perioada noiembrie 2008 - 2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri-cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009 - 15 februarie 2012, etc", arata DNA.

Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Radu Mazare arestat, #Mazare arestat DNA , #arestat
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Radu Mazare ramane in "beciul domnesc"