Radu Mazare contesta din Madagascar sentinta definitiva la 9 ani de inchisoare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 11 Martie 2019, ora 13:50
7841 citiri
Radu Mazare contesta din Madagascar sentinta definitiva la 9 ani de inchisoare
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Cinci persoane condamnate in dosarul Retrocedarilor de pe litoral au depus, luni dimineata, o contestatie in anulare, cale extraordinara de atac impotriva sentintei definitive. Printre acestia este si fostul edil al orasului Constanta, Radu Mazare, condamnat la 9 ani de inchisoare si fugit in Madagscar din 2017.

Fostul edil Radu Mazare, Paraschiva Barbu, Laurentiu Horatiu Dima si sotii Carmen si Marius Puscasi au depus astazi o contestatie in anulare - apel in dosarul "Retrocedarilor de pe litoral".

"Cauza se afla in procedura de camera preliminara. Primul termen de judecata urmeaza a fi alocat ulterior", se arata pe site-ul Inaltei Curti.

Cine sunt cei care fac contestatia

Printre cei patru condamnati care se plang de decizia din acest dosar se numara un evaluator si mai multe persoane interpuse in lantul achizitionarilor de drepturi litigioase.

Ziare.com a analizat pentru ce infractiuni au fost gasiti vinovati si ce pedepse au primit:

Radu Mazare, fost primar al Constantei: 9 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. Instanta a constatat ca infractiunea de fals intelectual este prescrisa.

Alin Horatiu Dima, evaluator agreat de Primaria Constanta: 6 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a constatat ca infractiunea de complicitate la fals intelectual este prescrisa.

Paraschiva Barbu, interpus pentru cumparatorii terenurilor: 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Marius Puscasi, cesionar cumparator de drepturi litigioase: 3 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a constatat ca mai multe infractiuni s-au prescris: fals intelectual, uz de fals si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Carmen Puscasi, cesionar cumparator de drepturi litigioase: 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a constatat ca mai multe infractiuni s-au prescris: complicitate la fals intelectual, uz de fals si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Razu Mazare contesta, #Radu Mazare condamnat definitiv, #radu mazare madagascar , #primar Constanta