Frații Mazăre, ambii în pușcărie, au primit permisiune să participe la înmormântarea mamei lor

Luni, 16 Mai 2022, ora 09:50 4180 citiri
Frații Mazăre FOTO ziuadeconstanta.ro

Radu Mazăre și fratele său, condamnați la închisoare, au primit amândoi permisiune să participe la înmormântarea mamei lor potrivit unor surse judiciare.

Gabriela Mazăre a murit, joi, 12 mai, în urma unor probleme cardiace, la trei zile după ce Alexandru Mazăre a primit o condamnare definitivă de trei de ani de închisoare.

Trupul neînsuflețit al Gabrielei Mazăre, mama fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost depus sâmbătă, 14 mai la Casa Clares, lângă Cimitirul Central Constanța.

Luni, 16 mai, de la ora 13.30 va avea loc slujba la Casa Mortuară, iar la ora 14.00 se pleacă spre biserica Mamaia Sat, unde începe slujba la ora 15.00.

Înmormântarea va avea loc luni la Parohia Mamaia Sat, la ora 16.00.

Gabriela Mazăre a avut trei copii: pe Radu, fostul primar al Constanţei, pe Alexandru, fost parlamentar de Constanţa şi pe Mihai, care nu a deţinut funcţii publice.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumente de către procurorii DNA.

Alexandru Mazăre a fost încarcerat în urmă cu patru zile după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social “Henri Coandă”.

Gabriela Mazăre s-a născut la Tulcea, a fost economistă şi a ocupat funcţii importante în guvern în regimul comunist, la fel ca şi soţul ei răposat, Ştefan Mazăre.

Mama fostului edil a lucrat în diferite ministere, ajungând, conform unor surse, până la a fi şefa de cabinet a Suzanei Gâdea, ministrul Culturii.

Gabriela Mazăre a fost prezentată mereu de fiul ei drept mâna forte din familie. Ea a făcut parte din reţeaua cu care Radu Mazăre a condus Constanţa din 2000 până în 2015, când fiul a demisionat de la primărie, în urma anchetelor DNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News