Radu Mazare a primit iertarea Israelului

Marti, 28 Iulie 2009, ora 22:12 3960 citiri

Gestul necugetat pe care l-a facut Radu Mazare, si anume de a purta o uniforma nazista la o prezentare de moda, a fost iertat de comunitatea evreiasca, a anuntat marti ambasadorul Pinhas Avivi.

"Atunci cand cineva isi cere iertare, conform traditiei evreiesti, il ierti. Cred ca a fost un gest la care nu s-a gandit suficient, nu a pornit de la o intentie rea si nu a facut-o serios. Faptul ca el insusi s-a gandit apoi sa ceara iertare arata ca nu a fost un gest facut cu rea intentie", a declarat Avivi pentru Cotidianul.

Ambasadorul israelian a precizat ca investigatia declansata de procurorii romani asupra lui Radu Mazare este o problema interna.

"In ceea ce priveste relatia domnului Mazare cu statul israelian sau relatia lui cu poporul evreu, faptul ca si-a cerut imediat scuze, este mai mult decat suficient. Nu cred ca ar trebui sa condamnam pe cineva, cand el insusi si-a dat seama ca a facut o greseala", a mai declarat Avivi, potrivit sursei citate.

De asemenea diplomatul israelian a precizat ca un singur eveniment, oricat de grav ar fi, nu ar trebui sa afecteze relatiile dintre cele doua tari.

"Avem cam 300.000 de romani care traiesc in Israel, avem 5.000 de companii israeliene care lucreaza in Romania. Cateodata apar mici probleme, pe care le vom rezolva, dar niciodata nu le vom considera un obstacol in relatiile dintre cele doua tari", a mai declarat acesta.

Israelul nu contesta dreptul Romaniei de a investiga cazul Sabyc

In ceea ce priveste scandalul traficului de ovule de la clinica Sabyc, oficialul israelian a spus ca trebuie tinut cont de faptul ca nu trebuie facute acuzatii inainte de a o face justitia.

"Recunoastem in mod absolut dreptul statului roman de a declansa o investigatie, de fiecare data cand se suspecteaza o incalcare a legii. Noi, ca ambasada si ca stat, suntem pregatiti sa acordam sprijin consular cetatenilor care sunt arestati, indiferent daca au comis sau nu infractiunea respectiva, daca sunt vinovati sau nu", a declarat Avivi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News