Radu Mazare a plecat in Madagascar pentru a cere azil politic

Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 17:09
12217 citiri
Radu Mazare a plecat in Madagascar pentru a cere azil politic
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul primar al Constantei Radu Mazare a anuntat politia ca se afla in Madagascar, unde cere azil politic, potrivit unor surse judiciare.

Fostul edil PSD ar fi trebuit sa se prezinte sambata dimineata la sediul politiei din Constanta, una dintre masurile controlului judiciar care este dispus in cazul sau.

Numai ca Mazare nu a mers la politie, iar cand agentul care il supraveghea l-a sunat, fostul primar i-a spus ca se afla in Madagascar, acolo unde face demersuri pentru a obtine azil politic, informeaza Digi 24.

Iata si comunicatul politiei, potrivit Pro Tv, in care nu este insa mentionat numele lui Radu Mazare:

"Astazi, 30 ianuarie a.c., in jurul orei 12.00, politistii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta s-au sesizat cu privire la faptul ca, un barbat aflat in control judiciar, in baza unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu s-a prezentat pentru a semna in graficul de prezenta.

Dupa verificarile efectuate, cel in cauza a informat ofiterul de caz ca se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obtine azil politic.

Conform procedurii, politistii constanteni au sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mentionam ca masura privind controlul judiciar nu prevedea interdictia de a parasi tara.

Pe toata perioada existentei masurii preventive a controlului judiciar, politistii nu au constatat incalcari ale obligatiilor impuse"

Surse judiciare, citate de News.ro, au transmis ca este vorba despre Radu Mazare si ca acesta ar fi plecat din Romania in ziua de Craciun, adica la doua zile de la precedenta prezentare la politie, la ora 13, cu o cursa catre Paris.

UPDATE 19:20 - Ulterior, Radu Mazare a confirmat ca a plecat in Madagascar din cauza "statului paralel" si ca se va mai intarce doar cand in Romania "va exista o justitie reala".

In urma cu un an si jumatate, acesta spunea ca se angajeaza consultant turistic in Egipt.

Amintim ca fostul primar al Constantei a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare, pe 10 iulie, intr-un dosar de retrocedari ilegale.

Radu Mazare mai este trimis in judecata de DNA in alte trei dosare, in anii 2015 si 2016, pentru infractiuni precum luare de mita, abuz in serviciu, conflict de interese in forma continuata si fals in declaratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Radu Mazare azil politic Madagascar, #Radu Mazare plecat Madagascar, #Mazare control judiciar , #DNA