Radu Mazare a demisionat de la primarie: Constanta si constantenii au fost sufletul meu (Video)

Vineri, 22 Mai 2015, ora 15:09
7530 citiri
Radu Mazare a demisionat de la primarie: Constanta si constantenii au fost sufletul meu (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Radu Mazare a demisionat, vineri, din functia de primar al municipiului Constanta.

Informatia a aparut initial pe surse citate de Ziua de Constanta, iar ulterior a fost confirmata de secretarul Consiliului Local Municipal Constanta, Marcela Enache, care a adaugat ca primaria va emite in curand un comunicat de presa in acest sens.

Anuntul administratiei locale a venit in cateva minute de la publicarea acestei stiri, insotit de textul demisiei lui Radu Mazare, redat intocmai cum a fost formulat de catre acesta.

"Astazi, 22 mai, domnul Radu Stefan Mazare si-a dat demisia din functia de primar al municipiului Constanta. Demisia a fost inaintata Consiliului Local si primariei municipiului Constanta si adusa la cunostinta prefectului judetului Constanta, domnul Constantin Ion", se precizeaza in anuntul Primariei Municipiului Constanta.

In documentul prin care si-a depus demisia, Mazare incepe prin a le multumi celor care l-au votat timp de 15 ani si marturiseste ca orasul de la malul marii si constantenii au fost sufletul lui.

"Catre Consiliul Local al Municipiului Constanta

Primaria municipiul Constanta

Demisia

Vreau sa multumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cat am fost primar. Constanta si constantenii au fost sufletul meu si datoria mea in tot acest timp. Chiar daca uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toata priceperea si energia mea mi-am dedicat-o comunitatii. Pentru greselile facute imi cer iertare in fata tuturor.

Dorinta mea de a face bine orasului si locuitorilor sai nu justifica insa nedreptatile, stresul si chinul la care sunt supus de atata vreme.

Drept pentru care demisionez din functia de primar al municipiului Constanta. Colegilor si prietenilor le sunt dator cu mult respect si consideratie. Incepand de astazi nu-mi mai doresc o viata publica politica.

Radu Stefan Mazare", este documentul care a ajuns pe masa administratiei constantene.

O demisie anuntata

Gestului edilului nu vine ca o surpriza, avand in vedere ca Mazare anuntase din luna martie ca ar putea pleca de la primaria, din cauza faptului ca se simte "hartuit" de catre procurorii DNA.

"Nu voi mai fi primar multa vreme. Pana in vara nu voi fi mai edil in Constanta. (...) As vrea sa-mi dau demisia si vreau sa fac lucrul asta curand. Nu ma intreba ce inseamna curand, daca intr-o zi, doua, dar e o chestiune, cred eu, de saptamani, de luni", declara Radu Mazare in luna martie.

Tot atunci, Radu Mazare si-a dat demisia si din functiile detinute in PSD, printre care cea de presedinte al PSD Constanta.

Radu Mazare si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in PSD

Chiar daca nu va mai fi primar la malul marii, Radu Mazare are sanse sa scape de "beciul domnesc", asa cum a numit chiar el arestul central al Politiei Capitalei, unde se afla de la inceputul lunii aprilie.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi seara, sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu arest la domiciliu pentru Mazare. Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurorii DNA.

Radu Mazare, la un pas sa iasa din "beciul domnesc" (Video)

Asadar, pana la ramanerea definitiva a sentintei, Mazare mai ramane la "beciul domnesc".

De ce a ajuns Mazare la "beciul domnesc" - Motivarea arestarii preventive

Ce acuzatii i se aduc lui Mazare

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare si pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky, insa acesta era deja arestat preventiv intr-un alt dosar.

Dupa 15 ani, Radu Mazare nu mai e primar al Constantei (Video)

Radu Mazare a fost suspendat in 6 aprilie din functia de primar al municipiului Constanta, pe care o ocupa de 15 ani. Ordinul de suspendare a fost dat atunci de prefectul Constantin Ion.

Radu Mazare a fost trimis in judecata, in 3 aprilie, de DNA Constanta, intr-un alt dosar in care este cercetat pentru vanzarea unor terenuri din Mamaia la preturi subevaluate, procurorii stabilind ca in acest caz bugetul Primariei Constanta a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Radu Mazare demisie, #Radu Mazare demisie primar, #Radu Mazare demisie primarie , #arestat