Procesul lui Radu Mazare, amanat din cauza vremii

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 20:13 1563 citiri
Foto: Cotidianul

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, sa amane pentru luna februarie procesul primarului Constantei, Radu Mazare, dupa ce avocatii care reprezinta 23 de inculpati au depus la dosar cereri prin care aratau ca sunt in imposibiltate de prezentare, din cauza conditiilor meteo.

Astfel, la termenul de miercuri al procesului in care Radu Mazare si alte persoane au fost trimise in judecata pentru fapte de coruptie instanta a constatat ca la dosar au fost depuse zece cereri de amanare de catre 23 dintre inculpatii din dosar.

Cererile invocau conditiile meteo, care au facut drumurile impracticabile, si solicitau acordarea unui nou termen. Procurorul de sedinta a solicitat instantei aprobarea cererilor. Curtea de Apel a stabilit urmatorul termen pentru 3 februarie 2010.

Primarul Constantei, Radu Mazare, nu a fost prezent in sala la termenul de miercuri. Procesul in care primarul Constantei, Radu Mazare, este acuzat, alaturi de alte 36 persoane, de retrocedarea ilegala a unor terenuri a fost din nou amanat de Curtea de Apel Bucuresti si pe 18 noiembrie, astfel ca, la un an de la trimiterea sa in judecata, nu s-a discutat niciodata fondul cauzei.

Dosarul a ajuns in instanta in noiembrie 2008, de atunci avand loc noua infatisari, procesul amanandu-se de fiecare data din motive de procedura sau pentru a se depune anumite acte.

Faptele din acest dosar ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta), potrivit DNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News