Procesul lui Radu Mazare, amanat

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 12:55 1516 citiri

CAB a amanat, miercuri, pentru 28 aprilie, procesul in care primarul Radu Mazare este judecat, alaturi de alte 36 de persoane, de atribuirea ilegala a unor terenuri, pe motiv ca dosarul este la instanta suprema, pentru judecarea recursului privind exceptiile de neconstitutionalitate.

Instanta a respins sesizarea de trimitere la CCR a dosarului, pe motiv ca exceptiile ridicate sunt inadmisibile. De asemenea, CAB a stabilit ca a fost corect sesizata de DNA cu rechizitoriul din acest dosar.

Decizia instantei nu este definitiva, ea fiind atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La ultimul termen, avocatii primarului Radu Mazare si notarului public Jean Andrei au invocat neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta 134/2005 prin care s-a modificat competenta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a unui articol din ordonanta de urgenta 43/2002 ce priveste organizarea DNA si au cerut trimiterea dosarului la CCR.

Aceeasi exceptie a fost invocata si in dosarul "Matusa Tamara", care va ajunge la CCR prin decizia instantei supreme din 2 martie.

De asemenea, avocatul unui alt inculpat a invocat neconstitutionalitatea articolului 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, potrivit caruia "infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani".

Primarul Radu Mazare si Cristian Borcea, presedintele executiv al Dinamo, nu s-au prezentat la termenul de miercuri al procesului.

Dosarul a ajuns in instanta in noiembrie 2008, de atunci avand loc mai multe infatisari, procesul amanandu-se de fiecare data din motive de procedura, pentru a se depune anumite acte sau din cauza conditiilor meteorologice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News